22 ilde IŞİD operasyonu: 47 gözaltı

22 ilde IŞİD operasyonu: 47 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 22 ilde düzenlenen "Gürz-48" operasyonlarında IŞİD üyesi 47 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde terör örgütü IŞİD'e yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlendiğini duyurdu. "Gürz-48" adı verilen bu operasyonlarda, Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Mersin, Ordu, Osmaniye, Şanlıurfa ve Yozgat olmak üzere toplam 23 ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 47 şüpheli gözaltına alındı.

TERÖR ÖRGÜTÜNE FİNANS VE PROPAGANDA DESTEĞİ

Bakan Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin IŞİD terör örgütüne üye olduklarının, örgüte lojistik destek sağladıklarının ve finansal kaynak temin ettiklerinin tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, bazı şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaparak destek topladıkları ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN