25-40 yaş arası iş arayanlara müjde! KPSS'den 50 55 60 alanlara Diyanet İşleri Başkanlığı kapılarını açtı!

25-40 yaş arası iş arayanlara müjde! KPSS'den 50 55 60 alanlara Diyanet İşleri Başkanlığı kapılarını açtı!

Personel alımlarında yeni bir ilan daha paylaşıldı. Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından şartların sağlanması halinde 80 personel alımı gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Personel alımı kapsamında temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak. KPSS puanı ile birlikte alınacak olan personel için başvurular başladı. Peki başvurular nasıl yapılır? Kaç KPSS puanı gerekiyor? İşte tüm detaylar...

PERSONEL ALIMI İÇİN DETAYLAR!

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından duyurulan personel alımları ile birlikte iş imkânı arayan vatandaşlar araştırmaya koyuldu. Diyanet İşleri Bakanlığı bünyesinde açıklan boşlukların doldurulması amacıyla farklı alanlarda birçok alım yapılacağı belirtildi.

Paylaşılan alım ilanına göre 80 sözleşmeli personel alımı sağlanacak. Alımlar lise ve ön lisan mezunu adayların başvurusu ile birlikte gerçekleştirilecek. 80 personel alım ilanını duyuruna Diyanet İşleri Başkanlığı başvuru tarihin yayınladı.

6 Mart 2023 tarihiyle yani bugün ile birlikte başvuru süreci başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların detaylarda yer alan şartları sağlaması gerekiyor. Başvurular 6 Mart 2023 ile 20 Mart 2023 tarihlerinde aktif olacaktır. Başvuru detayları ise kısa bir süre önce paylaşıldı.

principal-congratulates-teacher-min.jpg

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Detaylarda yer alan bilgilere göre başvurular sadece dijital ortamdan yapılabilecek. Adayların öğrenim durumları elektronik ortam üzerinden yapılan başvurular eşliğinde tespit edilecek. Mezuniyet belgesi olmayan adaylar ise bilgililerini elektrik ortam üzerinden doldurmalıdır. 6 Mart 2023 ile 20 Mart 2023 tarihleri arasında "sinav.diyanet.gov.tr" web sitesi üzerinde başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Başvuru yapan adaylar ise kendisinden istenilen belgeleri başvuru ekranına eklemelidir. Ayriyeten 1000 kelimeyi geçmeyecek şekilde öz geçmiş yüklemeniz istenecek.

ALIM YAPILACAK ALANLAR!

Diyanet İşleri Başkanlığı kapsamında alınacak olan 80 sözleşmeli personel 7 alanda görev yapacak. Alımlar ise alana göre şu şekilde;

Lise Mezunu; 48 Temizlik, 6 Bulaşıkçı, 1 Sıhhi Tesisatçı, 2 Bahçe Bakım Elemanı, 1 Marangoz.

Ön Lisans Mezunu; 2 Garson, 20 Koruma ve Güvenlik Görevlisi.

businessmen-shaking-hands-at-a-meeting-small.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NERLERDİR?

Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan personel alımına dair başvuru şartları paylaşıldı. Başvuru sürecini tamamlaya bilmek için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48'inci maddesinde yer alan niteliklere sahip olması gerekir. Ayriyeten KPSS'den 50 puan alma şartı bekleniyor. 2022 yılı için lise düzeyine yapılan P94, ön lisans düzeyinde yapılan P93 puan türünün karşılanması gerekir. Adaylar en az 18 yaşında olmalı ve en fazla 40 yaşında olması gerekir.

image-8236.pngimage-8237.pngimage-8238.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN