27 Ekim İstanbul ve Kocaeli'de motokurye yasağı var mı? Trendyol, Getir ve kargolar dağıtım yapacak mı?

27 Ekim İstanbul ve Kocaeli'de motokurye yasağı var mı? Trendyol, Getir ve kargolar dağıtım yapacak mı?

27 Ekim 2026 Salı günü Marmara Bölgesi'ni vuran şiddetli sağanak ve rüzgâr nedeniyle Kocaeli'de motokuryelerin trafiğe çıkması saat 12.00'ye kadar valilik kararıyla yasaklandı. İstanbul'da ise an itibarıyla resmi bir kurye yasağı bulunmamakla birlikte, AKOM'un fırtına uyarısı sebebiyle Trendyol, Getir ve kargo firmalarının teslimatlarında bölgesel aksamalar yaşanıyor.

Marmara Bölgesi'nde sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren olumsuz hava koşulları, e-ticaret ve paket servis ağını doğrudan etkiledi. Cumhuriyet Bayramı tatili öncesinde kargo bekleyen veya yemek/market siparişi vermek isteyen binlerce vatandaş, arama motorlarında "Bugün kuryeler çalışıyor mu?", "İstanbul'da kurye yasağı var mı?" ve "Kocaeli'de yasak ne zaman bitecek?" sorularına yanıt arıyor. Kocaeli Valiliği'nden gelen resmi yasak kararı ve İstanbul için peş peşe yapılan AKOM uyarılarıyla birlikte güncel teslimat durumları netleşti.

BUGÜN KURYELER ÇALIŞIYOR MU 27 EKİM?

İstanbul'da 27 Ekim Salı günü için alınmış resmi bir motokurye yasağı bulunmamaktadır. 27 Ekim resmi tatil (veya yarım gün) statüsünde olmadığı için Trendyol Express, Getir, Aras Kargo, Yurtiçi Kargo ve Sürat Kargo gibi dağıtım şirketleri normal mesai düzeninde çalışmaya devam etmektedir.

kapak-120720.webp

Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı (AKOM), sabah saatlerinden itibaren rüzgârın hızının saatte 40 ila 60 kilometreye ulaşacağı yönünde kuvvetli fırtına ve sağanak uyarısında bulunmuştur. Bu nedenle:

  • Yemek ve hızlı market uygulamaları (Getir, Yemeksepeti, Trendyol Go), kurye güvenliğini sağlamak amacıyla sipariş yarıçaplarını daraltabilir.

  • Özellikle rüzgârın şiddetli hissedildiği boğaz köprüleri geçişlerinde ve yüksek kesimlerde teslimat sürelerinde ciddi sarkmalar yaşanabilir.

  • Kargo bekleyen vatandaşların, kargo firmalarının gönderi takip ekranlarını anlık olarak kontrol etmeleri tavsiye edilmektedir. Olası bir yeni yasak kararında motosikletli teslimatlar durdurulup sadece araçlı kuryelerle hizmet verilmeye devam edilecektir.

KOCAELİ'NDE MOTOKURYE YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul'un aksine, Kocaeli'de hava muhalefeti nedeniyle resmi kısıtlama kararı devreye alınmıştır. Kocaeli Valiliği, beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü fırtınanın trafik güvenliği açısından oluşturduğu hayati riskleri göz önüne alarak, 27 Ekim Salı günü kent genelinde iki tekerlekli araçların trafiğe çıkışını yasaklamıştır.

Kocaeli'deki yasağın detayları:

  • Bitiş Saati: Yasak, 27 Ekim Salı günü saat 12.00'ye kadar geçerli olacaktır. Meteorolojik verilere göre öğleden sonra kısıtlamanın uzatılıp uzatılmayacağı Valilik tarafından yeniden değerlendirilecektir.

  • Kapsanan Araçlar: Sadece restoran kuryeleri değil; tüm motosikletler, şahsi skuterler, elektrikli skuter (martı, binbin vb.) kullanıcıları ve ticari motokuryeler bu kısıtlama kapsamındadır.

  • Bu süreçte Kocaeli'deki vatandaşlar, motosikletle yapılan hızlı teslimat hizmetlerinden öğle saatlerine kadar faydalanamayacaktır.

27 EKİM MOTOKURYE ÇALIŞMA DURUMU

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul ve Kocaeli'de uygulanan kısıtlamalar ile kargo/kurye şirketlerinin çalışma durumları:

İl / Bölge

Resmi Yasak Durumu

Kargo ve Kurye Teslimat Durumu (Trendyol, Getir vb.)

KOCAELİ

Yasak Var (Saat 12.00'ye kadar)

Tüm motokurye, motosiklet ve skuter teslimatları durduruldu. Sadece kapalı kasa araçlarla (kamyonet vb.) kargo dağıtımı yapılıyor.

İSTANBUL

Yasak Yok (Uyarı Var)

Resmi yasak yok. Trendyol, Getir, Yurtiçi, Aras vb. çalışıyor ancak AKOM'un lodos uyarısı nedeniyle teslimat süreleri uzadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN