3 yaşındaki kızını tekmeyle merdivenden itmişti! Babadan skandal savunma: Sadece ayağımı uzattım o merdivenlerden yuvarlandı

3 yaşındaki kızını tekmeyle merdivenden itmişti! Babadan skandal savunma: Sadece ayağımı uzattım o merdivenlerden yuvarlandı

İstanbul Eyüpsultan’da 3 yaşındaki kızı M.T.'ye merdivenlerde tekme atarak düşmesine neden olan baba Turgay T.'ye 'altsoya karşı basit yaralama' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme hakimi, sanığın "kurtarmak için ayağımı uzattım" şeklindeki savunmasına, kamera görüntüleriyle tekme attığının sabit olduğunu belirterek sert tepki gösterdi.

İstanbul Eyüpsultan’da, 3 Haziran 2025 tarihinde apartman merdivenlerinde 3 yaşındaki kızı M.T.'ye tekme atarak düşmesine ve hastanelik olmasına neden olan baba Turgay T., yargılandığı davada 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dava sürecinde sanığın 'kurtarmak amacıyla yaptım' şeklindeki skandal savunması, mahkeme hakiminin sert tepkisine neden oldu.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına, tutuksuz sanık Turgay T. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Müşteki avukatı Ebrar Ateştepe ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Onur İsmet de duruşmada hazır bulundu.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİYLE SABİT OLAYDA BABADAN TARTIŞMALI SAVUNMA

Duruşmada savunmasını yapan baba Turgay T., infial yaratan eylemini inkar ederek, aksine bir kurtarma çabası içinde olduğunu iddia etti:

"Burada benim canım kızımdan bahsediliyor. Ben eylemimi onu oradan kurtarmak amacıyla yaptım. Evladıma hiç zarar verir miyim efendim? Ben sadece ayağımı uzattım o merdivenlerden yuvarlandı, evladımı tutamadım. Beraatımı talep ediyorum."

HAKİMDEN SERT TEPKİ: "TEKME ATTIĞIN SABİT!"

Sanığın kamera görüntüleriyle sabit olan eylemine rağmen sürekli aynı savunmayı tekrarlaması, mahkeme hakimi tarafından sert bir dille karşılık buldu. Hakim, sanığın savunmasına sesini yükselterek tepki gösterdi:

"Sürekli aynı şeyleri söylüyorsun. Senin elinde sigarayla dururken o çocuğa tekme attığın sabit. Çocuğun bir şeylere dokunduğunu söylüyorsun hiçbir şeye dokunmuyor orada tekme atıyorsun bu kamera görüntüleriyle sabit. Artık kararı açıklıyorum."

Müşteki ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etmişti.

Mahkeme, kararın sonucunda sanık Turgay T.’yi, "beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan altsoya karşı basit yaralama" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN