30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi? 30 Ağustos hangi güne denk geliyor?

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil mi? 30 Ağustos hangi güne denk geliyor?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun dönüm noktalarından biri olan Büyük Taarruz, her yıl 30 Ağustos günü 'Zafer Bayramı' olarak kutlanıyor. Milli bayramlardan biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil olarak geçiriliyor. 30 Ağustos 2021 tarihi pazartesi gününe denk geliyor. İşte, 30 Ağustos Zafer Bayramı hakkında bilgiler...

Milli ve dini bayram günleri resmi tatil olurken, 30 Ağustos Zafer Bayramı da resmi tatil olarak listede yer alıyor. Kamu kurumlarında çalışanlar 30 Ağustos'ta resmi tatil yaparken, özel sektörde tatil durumu şirketten şirkette farklılık gösterebiliyor.

30 AĞUSTOS TATİL Mİ? HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatildir. 30 Ağustos günü bu yıl pazartesi gününe denk geliyor.

Çalışanlar, pazartesi gününe denk gelen resmi tatille beraber 3 gün tatil yapma fırsatı yakalayacak.

Her yıl ülke genelinde çeşitli törenlerle kutlanan 30 Ağustos gününde bankalar, PTT'ler, noterler, kargolar gibi kurumlar kapalı olacak.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TARİHÇESİ

30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar'da büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, her yıl Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde milli bayram olarak kutlanıyor.

Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için 'Başkomutanlık Meydan Muharebesi' adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş, 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur.

İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren 'Zafer Bayramı' olarak kutlanmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN