33 saat sonra enkazdan kurtarılan kadın o anları anlattı: Duvardan duvara vurdu, havada uçtuk

Depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta yıkılan bir apartmanın enkazında kalan Filiz Gülmez, eşiyle birlikte 33 saat sonra kurtarıldı. Bir parmağı kangren olduğu için kesilen Filiz Gülmez, "Bu deprem değildi kıyamet gibiydi. Duvardan duvara vurdu, havada uçtuk" dedi.

Maraş merkezli depremlerin ardından çok sayıda vatandaş enkaz altında saatlerde yaşam mücadelesi verdi. Enkaza dönen 10 ilde sağ kurtarılanlar yaşadıklarını anlatıyor ve depremin dehşetini gözler önüne seriyor. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta yıkılan 9 katlı Yenişehir Apartmanı'nın enkazında kalan Filiz Gülmez o anları "Bu deprem değildi kıyamet gibiydi" diyerek aktarıyor.

'33 SAAT ENKAZ ALTINDA KALDIK'

Eşi ile birlikte moloz yığınının altında kalan Filiz Gülmez, depreme uykuda yakalandıklarını belirtiyor. Gülmez, “Yatak sallanıyordu ve yere düştük. Evin sarsıldığını hissettik. Elektrikler gitti ve deprem bir an durur gibi oldu. Dış kapıyı açmak istedik. Açtıktan sonra tekrar sallanmaya başladı. Vestiyerin önüne geldik. Oturur şekildeydik ve bizi yakaladı, ev yıkıldı. Kurtulmak için çok mücadele ettim, bağırmaya başladım. Yukarıdan sesimi duydular. AFAD hemen gelmişti. Biz en üst katlardaydık ve yavaş yavaş çıkardılar. 33 saat enkaz altında kaldık. Ben artık çıkamam öleceğim dedim” diye konuştu.

'KURTULACAKMIŞIM, GÖKYÜZÜNÜ GÖRECEKMİŞİM DEDİM'

Bir an umudunu kestiğini aktaran Gülmez, “AFAD’ın sesini duyunca umudumu kesmedim. Biraz iyi olmaya ve nefes almaya çalıştım. Eşimle konuşmaya başladım, uyuma dedim. AFAD’ın ışığını görünce ağladım. Kurtulacakmışım, gökyüzünü görecekmişim dedim. Bizi ambulansa koydular ve hastaneye götürdüler. Orada çok doktor olmayınca Elazığ’a geldik. Küçük parmağım kangren olmuştu diğerlerine atmasın diye kesildi. Şuanda süreç iyi” şeklinde konuştu.

'NEFESİMİZ KESİLMEYE BAŞLAMIŞTI'

Gülmez, “Ben yeniden gökyüzünü göreceğimi sanmıyordum. Artık gökyüzünü göremem dedim. Bir mezar, öldüm sayılırdı. Ama AFAD’ın ışığını görünce hem titredim hem ağladım. O an sevinçten galiba şekerim 500’e çıktı. Gök yüzünü görünce çok sevindim. Yeniden doğmuş gibi oldum. Artçılar baya bir sıkıştırma yaptıydı. Nefesimiz kesilmeye başlamıştı. Bu deprem değildi kıyamet gibiydi. Duvardan duvara vurdu, havada uçtuk. Bu kesinlikle deprem gibi değildi. Komşularımızın hepsi öldü. Sadece biz kurtulduk oda herhâlde üstte olduğumuz içindi” dedi.