4A'lı EYT'liler bu haber size! 3 bin 753 liraya kadar indirim yapılacak: 1 ay şartına dikkat!

4A'lı EYT'liler bu haber size! 3 bin 753 liraya kadar indirim yapılacak: 1 ay şartına dikkat!

EYT yasasıyla beraber emekli olan EYT olanlar için yeni bir haber daha geldi. Emekli olmasına rağmen çalışan EYT'lilere 3 bin 753 liraya kadar indirim yapılacak. İşte EYTliler için 30 günlük detay

EYT yasasından dolayı emekli olan çok sayıda vatandaş, çalışmaya devam ediyor. EYT'lilere bir haber de sosyal güvenlik destek primi konusunda geldi. EYT'lilere 5 puanlık indirim yapılacak. İşte 4A'lı emeklilere prim SGDP müjdesi

bayrammm-002.jpg

Yaş şartının kaldırılmasıyla 5000 gün primle emekli olan EYT'lilere SGDP müjdesi de geldi. Buna göre bir iş yerinde çalışmaya devam eden EYT'lilere 3 bin liraya kadar sosyal güvenlik destek primi yapılacak.

bayramparasi-001.jpg

EYT'Lİ ÇALIŞANA SOSYA GÜVENLİK DESTEK PRİMİ

5 puanlık sosyal güvenlik destek priminden yararlanmak isteyen EYT'liler için 30 gün şartı var. Buna göre EYT ile emekli olan bir emeklinin aynı iş yerine 30 gün içerisinde tekrardan işe başlaması gerekiyor.

eyt.jpg

İŞVERENE PRİM DESTEĞİ SAĞLANACAK

4A SGK'lı çalışanları ilgilendiren düzenleme ile sosyal güvenlik destek primi miktarı da açıklandı. İşveren 500.40 TL ile 3.753 TL arasında işverene prim desteği sağlanacak. İndirim ise çalışanın işten ayrıldığı süreye kadar devam edecek.

para.jpeg

EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik için işten ayrılan kişinin 30 gün içinde aynı işyerinde çalışmaya başlaması gerekiyor. Ancak, 30 günlük sürenin bitim tarihinin hafta tatili ya da resmi tatile rastlaması halinde süre uzatımı yapılmayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN