5.1 milyar liralık vurgun yapan Sedat Ocakcı’nın ifadesi ortaya çıktı: Ben kaybetmem kazanırım

5.1 milyar liralık vurgun yapan Sedat Ocakcı’nın ifadesi ortaya çıktı: Ben kaybetmem kazanırım

Ocakcı Holding vurgununa ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Yurt dışına kaçma hazırlığında yakalanan Sedat Ocakcı ve eşi Seçilay Ocakcı'nın da aralarında bulunduğu 32 kişi adliyeye sevk edilirken, şüphelilerin 3 bin 100 kişiden 5 milyar 123 milyon TL topladığı öğrenildi. Emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen ve yaptıklarının yasal olduğunu öne süren Sedat Ocakcı, "Hiçbir zaman kaybetmem, hep kazanırım." dedi.

Kripto piyasalarında para kazandıracakları ve drone fabrikası kurarak yüksek kâr dağıtacakları vaatleriyle binlerce kişiyi mağdur ettiği iddiasıyla düzenlenen Ocakcı Holding operasyonuna ilişkin yeni gelişmeler ortaya çıktı.

10.png

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 7 Şubat'ta İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonlarda gözaltı sayısı 32'ye yükseldi. Diğer yandan, İzmir Token ile yaptığı protokol sonucu 15 milyon TL'lik yatırımla gündeme gelen Ocakcı Holding'in sahibi Sedat Ocakcı'nın 3 bin 100 kişiden 5 milyar 123 milyon TL para topladığı ortaya çıktı.

6.png

MAĞDURLARI BÖYLE İKNA ETMİŞ

Sedat Ocakcı'nın ilk olarak parayı borsada değerlendirdiğini söyleyerek para toplamaya başladığı, ardından kripto paraya girdiği, sonrasında yazılım firması kurduğu öğrenildi.

Kripto için para topladığı sırada mağdurları "Bir yazılım sistemi geliştirdim. Bu sayede borsa ve kripto para işinde piyasanın iniş veya çıkış dönemleri yaşansa bile hiç kaybetmiyorum." diyerek ikna ettiği ve en az yüzde 17 kâr vadettiği belirtildi.

'PARALAR FAALİYETTE'

Kıbrıs'a kaçma hazırlığında Adana'da saklandıkları evde yakalanarak gözaltına alınan Sedat Ocakcı ve eşi Seçilay Ocakcı'nın da aralarında bulunduğu 32 şüpheli, bugün polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

8.png

Sedat Ocakcı, bir gazetecinin "Paralar nerede" diye sorması üzerine "Herkes parasını alacak. Paralar faaliyette" diyerek karşılık verdi.

'BEN KAYBETMEM, KAZANIRIM'

Sedat Ocakcı ve eşinin polisteki ifadeleri de ortaya çıktı. Sedat Ocakcı'nın ifadesinde yaptığı işin yasal olduğunu, pişman olmadığını belirtip, "Hiçbir zaman kaybetmem, hep kazanırım" dedi.

12.png

Seçilay Ocakcı'nın ise suçlamaları kabul etmediğini, şirket faaliyetleri ile hiçbir alakası olmadığını, yatırımlarla kocasını ilgilendiğini söylediği öğrenildi. Buna karşın şirket yönetiminde Sedat Ocakcı ile eşinin isminin de yer aldığı ve holdingin 13 kişilik yönetim kurulu üyelerinin tamamının gözaltına alındığı belirtildi.

Ayrıca şirkette hiçbir bağlantısının olmadığını söylemesine karşın Seçilay Ocakcı adına özel hazırlanmış bir tuvaletin de şirket binasında bulunduğu kaydedildi.

11.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN