5 yıl sonra kayyumsuz ilk mesai

5 yıl sonra kayyumsuz ilk mesai

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Serra Bucak, 5 yıllık bir aradan sonra Diyarbakır'da kayyumsuz ilk mesaisine başladı. Bu tarihi an 2019 yılından bu yana Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan kayyum atamalarının sona ermesi anlamına geliyor.

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ayşe Serra Bucak, 19 Ağustos 2019 tarihinden bu yana kayyumsuz ilk mesaisine bugün (15 Nisan 2024) başladı. İlk mesai töreninde Başkan Küçük belediye personelini karşıladı. Küçük, personeline çalışmalarında başarılar dileyerek, geçmiş bayramlarını kutladı.

22222.jpg

NE OLMUŞTU?

2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı, 20216 yılında gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkeme tarafından "terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklanmışlardı. Kışanak ve Anlı’nın tutuklanmasıyla 1 Kasım günü dönemin Ankara Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan ilk kayyum oldu.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde HDP adayı Adnan Selçuk Mızraklı başkan seçildiyse de 5 ay sonra görevden alındı.

Son olarak Vali Ali İhsan Su'nun da 2022 yılında görevden alınmasıyla, Ayşe Serra Bucak Küçük'ün seçimiyle kayyumsuz dönem başladı. Bu dönem, Diyarbakır'da yerel demokrasiye dair önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN