6 ay önce inşa edilip 'Depreme dayanıklı' diye satılmıştı... 8 katlı bina depremde yerle bir oldu! Korku dolu anlar kamerada

Son dakika haberi... Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin bilançosu giderek büyüyor. Binlerce insan enkaz altında kurtarılmaya beklerken peş peşe kötü haberler gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 10 ili de etkileyen deprem, Malatya'yı da derinden sarstı. Birçok bina yerle bir olurken gelen son görüntüler pes dedirtti. 6 ay önce inşa edilen ve 'Depreme dayanıklıdır' ibaresi konulan 8 katlı bina çöktü. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 deprem tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Deprem 10 ili daha vururken bilanço giderek ağırlaşıyor. Özellikle depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Malatya'da ortaya çıkan tablo korkutucu. Şuana kadar birçok bina yıkılırken gelen son görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Malatya'nın Bostanbaşı mevkiinde 6 ay önce inşa edilen ve evlerinin satışının yapıldığı internet sitesinde "Son Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Proje, Depreme dayanıklı Radye Temel" ifadeleri yer alan iki bloklu Asur Konutları depremde yerle bir oldu. O anlar saniye saniye kaydedildi. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

6 ÖNCE İNŞA EDİLİĞ DEPREME DAYANIKLI DİYEREK SATILDI

Kahramanmaraş merkezli ve yaklaşık 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço ağırlaşıyor. Özellikle Malatya'da meydana gelen ağır hasarlar giderek artıyor. Yeni binalar yapılarak yaşam merkezi haline gelen Bostanbaşı mevkinde 6 ay önce inşa edilen iki bloklu Asur Konutları projesi de depremde ağır hasar aldı.

b1.jpg

YERLE BİR OLDU

Tam bir yılda inşaa edilen ve sayışında "Son Deprem Yönetmeliğine Uygun Betonarme Proje, Depreme dayanıklı Radye Temel" ifadeleri kullanılan 8 katlı bina yerle bir oldu. Gelen artıçılar ile birlikte bir an da yıkıldı. O anlar saniye saniye kaydedildi.

b2.jpg

DEPREMDE SON DURUM NE?

Depremle ilgili son durumu aktaran AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Depremin etki alanı 110 bin kilometrekare. Şu ana kadar 285 artçı deprem meydana geldi. Yaşamını yitiren kişi sayısı 3 bin 381, 20 bin 426 yaralı var." dedi.

dffdfd-2023-02-07t114112-305.jpg

Öte yandan yaşanan tahribatla ilgili de bilgiler veren Tatar, teyitlenmiş yıkılan bina sayısının 5 bin 775 olduğunu ve 11 bin 302 yıkılan bina ihbarının olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN