6 yaşındaki Elif Nur açlıktan ölmüştü! Mahkemeden babaanne, hala ve amca hakkında tepki çeken karar

6 yaşındaki Elif Nur açlıktan ölmüştü! Mahkemeden babaanne, hala ve amca hakkında tepki çeken karar

6 yaşındaki Elif Nur Tiftik'in aç bırakılarak ve eziyet edilerek öldürülmesine ilişkin davada karar çıktı. Babaanne Cihangül Kurumlu (51) 29 yıl 2 ay, halası Deniz Tiftik de iyi hal indirimi ile 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, amca Sezer Tiftik’e tehdit suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verirken, Elif Nur’un ölümüne ilişkin suçlamadan beraatına karar verdi. Babaanne ve halaya verilen cezalarda iyi hal indirimi uygulandı. Karar tepki çekti.

Eskişehir 4'üncü ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Elif Nur'un babaannesi Cihangül Kurumlu'ya "kasten öldürme" suçundan verilen 23 yıl hapis cezası iyi hal indirimiyle 19 yıl 2 aya düşürüldü. Küçük kızın halası Deniz Tiftik'e ise kasten öldürme suçundan verilen 22 yıllık hapis cezası iyi hal indirimiyle 18 yıl 4 aya indirildi. Amca Sezer Tiftik ise Elif Nur'un ölümü ve diğer iki kardeşe yönelik eziyet suçlarından beraat etti.

orqeeuevnukryavbrilcvg.webp

Elif Nur'un babası Gökhan Tiftik, verilen karara tepki göstererek "Adalet yerini bulmadı. Bu kadar indirim olmaz. Bu vicdanlara ömür boyu hapis cezası verilmeliydi" diye tepki gösterdi.

eeee.jpg

Çocuk Hakları Savunucuları Derneği ise kararı "insanlık dışı" olarak nitelendirdi ve Elif Nur'un katillerine verilen ceza adaletin tecellisi değil, adeta bir skandaldır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada da karara büyük tepki gösterildi. Kullanıcılar, "Elif Nur'un katilleri indirimle kurtuldu", "Bu vicdansızlara adalet yerini bulmadı" yorumları yaptı.

ddddd.jpg

AÇLIKTAN ÖLMÜŞ

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre Elif Nur'un uzun süreli beslenme yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Elif Nur ve kardeşlerinin insani koşullarda yaşamadıkları, çatı arasında soğuk bir ortamda, eşyasız ve besin maddesi olmadan kaldıkları belirtildi.

SOSYAL YARDIM PARASI DA ALMIŞLAR

Şüphelilerin çocuklar için sosyal yardım parası aldığı ancak bu parayı çocukların ihtiyaçları için kullanmadıkları da ortaya çıktı.

zikz6zqzwughnx2rm31yba.webp

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN