60 bin lira maaşa çalışan kimse yok! O meslektekilerin ücreti memuru solladı: Yine de kimse iş başı yapmıyor

60 bin lira maaşa çalışan kimse yok! O meslektekilerin ücreti memuru solladı: Yine de kimse iş başı yapmıyor

Son dönemlerde o sektörde çalışacak eleman bulmak oldukça zorlaştı. Öyle ki 60 bin TL maaşa çalışan kimse yok. Gelen zamlarla birlikte sektördekilerin aylık ücreti memuru sollamış olsa da yine de kimse iş başı yapmıyor…

Nüfusa bağlı olarak inşaat sayıları artsa da buna zıt olarak işçi sayısı her geçen gün düşüyor. Aylık ortalama 60 bin TL maaşlar olmasına rağmen şantiyelerdeki işçi sorunu ne yazık ki bitmiyor. Çıraklıktan kalifiye eleman yetiştirilmemesi ise bunun başlıca nedenlerinden biri olarak görülüyor.

“SAHADA VE UYGULAMALI ÖĞRENİLECEK BİR İŞ”

12 yaşından bu yana inşaatlarda çalıştığını söyleyen üniversiteli bir işçi, CNN Türk’e yaptığı konuşmada, "Özellikle inşaat sektöründe okuldan bir şey öğrenildiğini düşünmüyorum. Bu, daha çok sahada ve uygulamalı öğrenilen bir meslek" sözlerine yer verdi.

insaat-sektoru-maaslari-1.jpg

“AİLELER ÇOCUKLARININ İNŞAATTA ÇALIŞMASINI İSTEMİYOR”

Bir müteahhit ise konuyla ilgili, ailelerin çocuklarının akademik kariyer yapma ve memur zihniyetiyle yetiştirdiğini bu yüzden inşaatta çalışmalarını istemediklerini söyledi.

Bir başka işçiye göre ise yaşanan eleman sorununun ana nedeni sektörün ağır olması.

insaat-sektoru-maaslari-2.jpg

MAAŞLAR MEMUR MAAŞINI GEÇİYOR

İnşaat işçisinin maaşlarının az olmadığına değinen müteahhitler, şuan bir işçinin aylık maaşının 60-70 bin lira arasında değiştiğini belirtiyor. Bir müteahhit yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"3 bin liradan başlayıp 4 bin 500'lere kadar yevmiyeler değişiyor. Ama bu sadece usta anlamında değil; kalfa veya hiçbir deneyimi olmayan personelleri bile şu an 2 bin TL'den artı yemek, artı ulaşım, onları karşılayıp istihdam ediyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN