60 yaş üstü olanlara hastane kararı! Resmi Gazete’de yayımlandı

60 yaş üstü olanlara hastane kararı! Resmi Gazete’de yayımlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile muayenehanesi bulunan hekimlerin artık vakıf üniversitelerini de kullanabilmesine olanak tanındı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı yönetmeliğine göre, 60 yaşını dolduran ve engellilik oranı en az yüzde 60 olan tabipler, kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecekler.

Özel Hastaneler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, muayenehanesi bulunan hekimlerin Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun kapsamında, hizmet bedeli hasta tarafından karşılanmak ve Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmemek kaydıyla muayenehanesine müracaat eden hastalarının tedavisini, yıllık sözleşme yapmak suretiyle ilgili branşta hizmet sunan vakıf üniversite hastanelerinde yapabilecekleri belirtilmiştir.

img-4940.jpeg

Hastalar, vakıf üniversite hastanesinde gerçekleştirilecek tedavi öncesi muayenehane hekimi tarafından bilgilendirilecek ve tedavi süresince ilgili hekim tarafından kesintisiz hizmet sunumu sağlanacak. 60 yaşını dolduran ve engellilik oranı en az yüzde 60 olan tabipler ise kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecekler.

Yönetmelikte belirtilen düzenlemeler, bugünden itibaren yürürlüğe girmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN