69 yaş üzeri araç kullananlar dikkat! Artık direksiyon başına geçemeyeceksiniz: Yeni yaş sınırı uygulaması uzatıldı

69 yaş üzeri araç kullananlar dikkat! Artık direksiyon başına geçemeyeceksiniz: Yeni yaş sınırı uygulaması uzatıldı

Binlerce sürücüyü ilgilendiren gelişme paylaşıldı. Direksiyon başına geçenlerde yaş sınırı uygulaması bugün itibariyle uzatıldı. O tarihe kadar 69 yaşından büyük sürücüler trafiğe çıkamayacak. İşte tüm detaylar...

Kovit-19 salgınında alınan karar sonucunda trafiğe çıkacak sürücülerin yaş sınırı 69'a yükseltildi. Normalleşme süreci kapsamında artan yolcu taşımacılığında ihtiyaçların karşılanması kapsamında karar sürdürüldü. Sürücülerde yaş sınırı bu yıl itibariyle uzatıldı.

YAŞ SINIRI GENİŞLETİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan kararda ticari yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri ilgilendiren gelişmeler paylaşıldı. Mesleki yeterlilik kapsamında çalışma sürelerine dair yaş sınırı uygulaması Eylül 2021 tarihinde 66 olarak kullanılıyordu. Kovit-19 salgınıyla birlikte bu sınır genişletildi.

5182577.jpg

YAŞ SINIRI 69'A YÜKSELDİ

Salgın döneminde artan ticaretle, sektörde yer alan sürücülerin karşılanması adına yaş sınırı artırıldı. Geçici olarak gidilen düzenleme 3 yıldır sürerken, 66 olan yaş sınırı 31 Aralık 2023 tarihine kadar 69 olarak belirlendi. 69 yaşından gün alan vatandaşlar sürücü olamayacak.

Dünya üzerinde olayların gelişmesiyle beraber, ticari koridorların değişmesi sonucunda kara yoluyla taşımalar yükselmeye başladı. Ukrayna - Rusya savaşı bu duruma örnek olurken, vize temininde sıkıntı yaşamamak adına vizeli sürücülere ihtiyaç duyuldu.

fotolia-123237661-subscription-monthly-m-1.jpg

SÜRE UZATILDI

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin ardından sürücü eğitimleri olumsuz etkilenirken, sektörde sürücü ihtiyacında artış görüldü. Yaşanan olayın ardından ticari taşımacılık faaliyetlerinde olumsuzlukların giderilmesi kapsamında 2024 yılının sonuna kadar bu sürenin uzatılma kararı alındı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN