8 gün sonra Erzincan’a giden Bakan Özhaseki’den tuhaf açıklama: İliç'in deprem bölgesinde olduğunu ilk kez duydum

İliç’te yaşanan maden faciasından 8 gün sonra bölgeye giden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki MTA haritasında yer almasına ve Erzincan depremleri olmasına rağmen tuhaf bir açıklama yaptı. Özhaseki İliç’in deprem bölgesinde olduğunu ilk kez duyduğunu söyledi. Özhaseki ayrıca “İlk defa duyuyorum bunu ama ihbar kabul edip araştıracağım” dedi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan trajik maden kazasının ardından, bölgeye sekiz gün sonra gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları dikkat çekti. MTA haritalarında ve Erzincan deprem kayıtlarında yer almasına rağmen, Özhaseki, İliç'in deprem bölgesi olduğunu ilk defa duyduğunu belirtti ve bu bilgiyi araştıracağını ifade etti.

'DEPREM BÖLGESİNDE OLDUĞUNU İLK DEFA DUYUYORUM'

Bakan Özhaseki, İliç'te uzmanların yıllardır yapmış olduğu "deprem bölgesi" uyarılarını hiç duymadığını kabul etti. Çöpler Anagold Altın Madeni'nin aktif bir fay hattı üzerine kurulu olduğu ve Prof. Dr. Naci Görür'ün geçen yıl bu fay hattında 7 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini söylediği bilgisi, Özhaseki tarafından ilk kez işitildiğini dile getirdi.

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz'ün, madenin bulunduğu fay hattının 35 kilometre uzunluğunda olduğunu ve bu fayın yaklaşık 6,5 büyüklüğünde bir depreme yol açabileceğine dair uyarılarına da Bakan Özhaseki'nin şaşırdığı görüldü. Candaş Tolga Işık'ın TV100'deki programında konuk olan Bakan, madenin fay hattının üzerinde olup olmadığı sorusuna, bu durumu ilk defa duyduğunu ve konuyu araştıracağını söyledi.

Bakan Özhaseki'nin bu açıklamaları, İliç'te yaşanan maden faciasının ardından bölgeye yapılan geç ziyaretin yanı sıra, bölgenin jeolojik riskleri konusunda yeterli bilgiye sahip olunmadığı eleştirilerini de beraberinde getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN