85 milyonun ocağına ateş düştü

85 milyonun ocağına ateş düştü

Terör yuvalarına karşı amansız operasyonların sürdüğü Pençe Kilit bölgesinden iki gün üst üste acı haber geldi. Hakurk’ta sis yüzünden görüş mesafesinin azalmasını fırsat bilen teröristlerin saldırısında altı askerimiz şehit oldu. 85 milyon evlatlarının acısıyla yanarken bir gün sonra harekat bölgesinde altı Mehmetçiğin daha şehit olduğu açıklandı.

20 AYDA 131 ŞEHiT

17 Nisan 2022’de başlatılan ve 700’den fazla teröristin etkisiz hale getirildiği Pençe Kilit harekatında şimdiye kadar 1 Binbaşı, 4 Üsteğmen, 9 Teğmen, 9 Astsubay, 63 Uzman Çavuş, 31 sözleşmeli er ve 8 korucu olmak üzere 131 güvenlik görevlisi şehit oldu.

SİSLİ HAVADA KALLEŞ PUSU

Cuma akşam saatlerinde Hakurk’ta düzenlenen PKK saldırısının planının günler öncesinden hazırlandığı belirtildi. Teröristler bölgedeki yoğun sağanak sonrasında çöken sisi fırsat bilerek üç ayrı noktadan üs bölgesine saldırdı. Görüş mesafesinin 1 metreye düştüğü bölgede İHA, SİHA ve helikopterlerin gece görüş cihazları çalışamayınca görüntü de alınamadı. Saldırıda altı asker şehit oldu, bir Mehmetçik de yaralandı.

ÜS BÖLGESİNE SIZMA GİRİŞİMİ

Türkiye altı şehidinin acısını bağrına gömmeye çalışırken yine Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde altı Mehmetçiğin daha şehadet haberi geldi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada ‘23 Aralık 2023 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır’ denildi.

2412krt01a-tum-yeni.jpg

12 BABA OCAĞINA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Türkiye peş peşe gelen şehit haberleriyle yasta... Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu bildirdi. Bakanlık, aradan 24 saat geçmeden 6 askerin daha şehit düştüğünü duyurdu. Açıklamada, 1 askerin yaralı olduğu bilgisi paylaşılırken ilk belirlemelere göre 13 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bölgede temasların devam ettiği ve belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekatlarının sürdüğü belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucunda 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin ise yaralandığını açıkladı. MSB, ikinci kez yaptığı açıklamada ise yaralanan 4 askerden 3’ünün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu bildirdi. Açıklamada; Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Erler Yasin Karaca, Çağatay Erenoğlu ve Emre Taşkın’ın şehit olduğu bildirilirken aradan 24 saat geçemeden yapılan yeni açıklamada 6 askerin daha şehit düştüğü bildirildi. MSB açıklamasında, “Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Çatışmada ilk belirlemelere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir” ifadelerine yer verdi. Türkiye art arda gelen acı haberlerle sarsılırken hain saldırının detayları öğrenildi.

SİSİ FIRSAT BİLEREK SALDIRDILAR

Teröristler, Hakkâri’nin Çukurca ilçesinin tam karşısındaki Irak toprakları içinde yer alan üs bölgesine yaşanan yoğun sağanak yağış sonrasında çöken sisi fırsat bilerek 3 ayrı noktadan saldırdı. Teröristlerin saldırıyı saat 16.15 sıralarında görüş mesafesinin neredeyse bir metrenin altına düştüğü anda yeni nesil AT-4 ve Konkurs füzeleri ile roketatar ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdikleri öğrenildi.

GRUBUN BAŞINDAKİ TERÖRİST ETKİSİZ

Sisli, kapalı ve yağışlı havalarda hava ve teknolojik görüntü aygıtlarının çalışmaması veya sağlıklı görüntü kaydedemeyişinden yararlanan teröristlerin kaçış güzergâhları kontrol altına alındı. Üzerlerinde arazi yapısıyla uyumlu kamuflaj kıyafetleri bulanan, hava ve kara operasyonlarından kurtulmaya çalışan teröristler 4 farklı kaçış noktasında kıstırıldı. Operasyonda biri saldırının başında yer alan Avareş Dijwar kod adlı grup sorumlusu olmak üzere 9 terörist yanlarındaki silah ve mühimmatlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

ŞEHİT SERİNKAN’IN AĞABEYİ DE EL-BAB GAZİSİ

Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan şehit düştü. Şehit Piyade Uzman Çavuş Serinkan’ın şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Denizli’nin Tavas ilçesi Yorga Mahallesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, baba Ali ve anne Rabia Serinkan ile yakınlarını protokol üyeleri ve askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı. Ayrıca şehit Serinkan’ın ağabeyi Hüseyin Serinkan’ın da 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde meydana gelen bir çatışmada yaralanarak gazi olduğu öğrenildi.

ŞEHİT YAZICI VE EŞİ BEBEK BEKLİYORDU

Hain saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın (31) şehadet haberi Zonguldak’taki baba ocağına ulaştı. Şehidin şehadet haberini annesi Miyase Yazıcı ve eşi Seda Yazıcı’ya Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur verdi. Şehidin evinin bulunduğu sokak ve evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin 4 ay önce evlendiği ve eşinin hamile olduğu aynı zamanda 10 kardeşi olduğu öğrenildi. Şehidin cenaze töreninin ise nüfusa kayıtlı olduğu Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Telme Köyü’ne defnedileceği öğrenildi.

TEDAVİSİNİN ARDINDAN GÖREVİNE DÖNMÜŞTÜ

Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu’nun şehadet haberi, Sinop’un Boyabat ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Evli ve iki çocuk babası Erenoğlu’nun Yeşilyurt köyündeki babaevine gelen askeri ve mülki yetkililer, aileye şehadet haberini iletti. Şehadet haberinin duyulmasının ardından Erenoğlu ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri, evin önünde toplanarak aileye taziyelerini sundu. Vali Mustafa Özarslan da şehadet haberinin verilmesinin ardından fenalaşan ve sağlık ekiplerince Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şehit ailesini ziyaret ederek, başsağlığı dileğinde bulundu. Bu arada şehit Erenoğlu’nun geçen yıl Pençe-Kilit Operasyonu’nda yaralandığı ve tedavisinin ardından tekrar görevine döndüğü öğrenildi.

‘CAN VERİRİZ BİR AVUÇ TOPRAK İÇİN'

Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, geçtiğimiz gün şehit oldu. Tokat’ın Almus ilçesi Ormandibi köyünde Zahide ve Ahmet Karaca çiftinin 7 çocuğundan 4’üncü çocuğu olan Karaca’nın şehadet haberini gece saatlerinde baba ocağına ulaşmıştı. Şehidin cenazesinin bugün Ormandibi köyünde toprağa verileceği öğrenilirken Şehit Karaca’nın sosyal medyadaki profilindeki yazı dikkat çekti. Şehidin sosyal medya profilinde “Her şey vatan için, can için, canan için, göz kırpmaz can veririz bir avuç toprak için” şeklinde yazdığı görüldü.

BAHÇELİ: ÖFKEMİZ ACIMIZ KADAR BÜYÜK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak’ın kuzeyinde 6 askerin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. Paylaşımında Türk milletine başsağlığı dileyen MHP lideri, terörle mücadele vurgusu yaptı. Bahçeli paylaşımında, “Öfkemiz acımız kadar büyüktür. Bu şerefsizlerin kökünü her yerden kazımak mukaddes ve mukadder bir görevdir” dedi. Şehitlere rahmet dileyen Bahçeli, “Hiç kimse endişe etmesin, şehitlerimizin dökülen kanları yerde kalmayacak, terörizmle mücadele sonuna kadar devam edecektir” ifadelerine yer verdi. Öte yandan Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanları da şehit olan askerler için sosyal medya hesaplarından başsağlığı ve taziye mesajı yayımladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, paylaşımında, “Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan üç askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da şehitlere rahmet ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN