86 milyonu sevince boğan paket oluşturuldu! 1 Ekim'de hazır olun, Bağkur, emeklilik, TES, destek ödemeleri, prim...

86 milyonu sevince boğan paket oluşturuldu! 1 Ekim'de hazır olun, Bağkur, emeklilik, TES, destek ödemeleri, prim...

Türkiye'de yaşayan 86 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! 1 Ekim itibariyle tek tek açıklanacak! Bağ-Kur, emeklilik, TES, destek ödemeleri, prim... Vatandaşların gözü kulağı burada! O paket oluşturuldu...

Türkiye'de Ekim ayının yaklaşmasıyla birlikte, Meclis'in gündemindeki ikinci torba yasa tasarısının önemli değişiklikleri içereceği haberleri yükseliyor. Bu kapsamlı yasa tasarısı, milyonlarca vatandaşın yaşamını derinden etkileyebilecek önemli düzenlemeleri içermesi bekleniyor. Özellikle AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan vaatlerin hayata geçirilmesi için atılan adımlar, bu yasa tasarısının temel odak noktalarını oluşturuyor.

EV HANIMLARINA SOSYAL GÜVENCE OLANAĞI

mutfak-masraf1.png

Takvim'de yer alan haber göre bu yasa tasarısının en dikkat çekici adımlarından biri, sosyal güvencesi olmayan veya daha önce çalışma imkanı bulamamış ev hanımlarını hedef alıyor. Bu düzenleme ile ev hanımlarının sosyal güvenceleri ve emeklilik hakları güvence altına alınıyor.

  • Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta sistemi ile sosyal güvenceye kavuşacaklar.
  • Devlet, primlerin üçte birini karşılayarak ev hanımlarının daha az prim ödeyerek erken emeklilik yapmalarını teşvik edecek.
  • Sosyal güvence, ev hanımlarına sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı sunacak.

ANNELER ERKEN EMEKLİLİKTEN YARARLANABİLECEK

15999211-1200x675-001.webp

Yasa tasarısının bir diğer önemli boyutu, annelerin çocuk sayısına göre erken emeklilik imkanlarını ele alıyor. Bu düzenleme, annelerin emeklilik haklarını çocuklarına göre şekillendirmeyi amaçlıyor.

  • Anneler, çocuk sayısına göre prim desteği ve yaş şartı esnekliği gibi avantajlardan yararlanacaklar.
  • Fiili Hizmet Zammı olarak adlandırılan yıpranma sistemi, annelerin emeklilik haklarını iyileştirecek bir unsur olarak öne çıkıyor.
  • Annelerin primlerine her yıl belli bir miktar ekleme yapılacak ve bu sayede emeklilikleri daha erken bir hale gelecek.

BAĞ-KUR'LULARIN PRİM ŞARTI

16515058-1200x675.webp

Bu yasa tasarısının bir diğer önemli başlığı, Bağ-Kur sigortalıları için yapılacak olan reform. Bu reformla birlikte prim gün şartları düşürülerek Bağ-Kur sigortalılarına daha erken emeklilik imkanı sunulacak.

  • 1 milyon Bağ-Kur sigortalısı için prim gün şartı 9000'den 7200'e çekilecek.
  • Küçük esnafın durumu özel olarak ele alınacak ve iş yerinde çalışan işçi sayısı gibi faktörler dikkate alınacak.
  • Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yaşlılık aylığına hak kazanma koşulu düşürülecek, böylece cinsiyet eşitliği sağlanacak.
  • 7200 gün primini tamamlayan EYT'li erkek esnaflar, erken emeklilik fırsatına sahip olacaklar.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULACAK

Ayrıca, yasa tasarısının kapsamında yer alması beklenen önemli başlıklar arasında Aile ve Gençlik Bankası'nın kuruluşu, evlenen çiftlere özel kredi desteği, gençlere vergi indirimi ve ücretsiz 10 GB internet gibi konular bulunuyor. Bu düzenlemelerin detayları önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN