AA yine manipülasyonla gündemde: 2019 seçimlerini hatırlattı

AA yine manipülasyonla gündemde: 2019 seçimlerini hatırlattı

Anadolu Ajansı’nın seçim biter bitmez açıkladığı verilere göre Erdoğan yüzde 55 bandında olunca tepki çekti. Sosyal medyada dolaşan ‘manipülasyon’ tepkilerinin ardından AA Türkiye gündemine girerken 2019 seçimleri hatırlatıldı.

Sandıkların kapanması ve Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yayın yasağını kaldırmasıyla verileri tartışılan Anadolu Ajansı (AA) yine tepki çekti. AA'nın ilk verilerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı yüzde 55, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yüzde 38 bandında gösterdi.

ANKA verilerine göre ise Erdoğan 432 bin 149 oyla yüzde 49.81, Kılıçdaroğlu 391 bin 263 oyla yüzde 45.09 oranında.

AA, 2019'DA DA AYNISINI YAPMIŞTI

Artı Gerçek’in haberine göre, AA'nın ilk veri olarak Erdoğan'ı önde göstermesi akıllara 2019 yerel seçimlerini getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın kazandığı seçimlerde de AA ilk verilerinde AKP'nin adayı Mehmet Özhaseki'yi yüzde 82.03 oy oranında göstermişti. İmamoğlu'nun AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın önüne geçtiğinin matematiksel olarak netleşmesi sonrasında ise AA veri akışını kesmişti.

ANADOLU AJANSI 'MANİPÜLASYON' İLE TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

AA'nın bugünkü ilk verileri de sosyal medyada tepkilere neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, AA'nın 2019 seçimlerindeki veri paylaşımını hatırlatarak, 'manipülasyon' nitelemesi yaptı. Tepkiler sonrası 'Anadolu Ajansı' Türkiye gündemine girdi. Siyasetçiler ise art arda sandıkları terk etmeme çağrısı yaptı.

İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ’TAN AÇIKLAMA

İlk olarak HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter’dan paylaşım yaparak “Anadolu Ajansı verilerine kesinlikle inanmayın, 2019 seçimlerini hatırlayın. Hatırlayanlar, hatırlamayanlara anlatsın lütfen” dedi.

Öte yandan Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu açıklama yaparak, “Yine bir Anadolu Ajansı vakası gündemde. Anadolu Ajansı bitkisel hayata girmiştir ve bitkisel hayattan çıkması için bizim iktidarımızı beklemektedir! Vatandaşlarımız itibar etmesin. Anadolu Ajansı bizler için yok hükmündedir. Kendi işlerine gelen sandıkların akışını yapıp bütün milletimizi yanıltıyorlar. Mahcup da olmuyorlar. Hiçbir güvenilirliği yoktur. AA işlevini yerine getirmiyor. Bizim elimizdeki verilere göre yüzde 23,87'ye varan sonuçlara göre sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir” ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN