Adana'da kocası tarafından öldürülen Şükriye Gür'ün dramı duyanları hüzne boğdu

Adana’da Ümit S., boşandığı eşini gece evinde bıçakla öldürüp polisi arayarak ihbar ettikten sonra, intihar girişiminde bulundu. Genç kadına evlilikleri boyunca şiddet uyguladığı öğrenilen Ümit S.'nin kendisini öldüreceğini bilen Şükriye Gür yardım istedi. Teyzesine mesaj atıp 'Beni kurtar' diyen Gür yine de öldürülmekten kurtulamadı.

Adana'da, boşandığı 3 çocuk annesi Şükriye Gür'ü (32) bıçaklayarak öldüren Ümit Sevinç (41), aynı bıçakla boğazını keserek, intihar girişiminde bulundu.

Olay, sabaha karşı Yüreğir ilçesine bağlı PTT Mahallesi'nde meydana geldi. 16 yıl önce evlenen Ümit Sevinç ve Şükriye Gür, şiddetli geçimsizlik nedeniyle kısa süre önce boşandı.

Ümit Sevinç, iddiaya göre, evine gittiği eski eşi ile tartıştı. Bu arada Şükriye Gür, teyzesi Nesibe Akboğa’ya “Ümit beni öldürecek. Polisi ara” diyerek mesaj attı.

Tartışmanın büyümesiyle Sevinç, mutfaktan aldığı bıçakla 3 çocuk annesi Şükriye Gür'ü öldürdü, daha sonra da polisi arayarak, “Eşimi öldürdüm kendimi de öldüreceğim” dedi. Telefonu kapattıktan sonra, kendi boğazını da keserek intihar girişiminde bulundu.

eski-esini-oldurup-intihara-kalkisti-3-5965-dhaphoto1.jpg

POLİS KAPIYI AÇAMADI

Polisler, apartmanın 3'üncü katındaki dairenin kapısı açılmayınca itfaiyeyi aradı. İtfaiyecilerin gelmesiyle evin çelik kapısının kırılmasının ardından içeri giren ekipler, Ümit Sevinç ile Şükriye Gür'ü kanlar içinde yatarken buldu. Ekipler, yaptığı kontrolde, Gür'ü hayatını kaybettiğini belirledi. Şükriye Gür'ün cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Sevinç de sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan Ümit Sevinç'in sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi.

aw588665-09.jpg

ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Bu arada genç kadının annesi Hürü Gür ve yakınları da apartmana geldi. Anne ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Anne Gür, kızının 3 ay önce boşandığını damadının uyuşturucu kullandığını kızını çok kıskandığını bu nedenle sürekli şiddet uyguladığını belirterek, “Kızım dayanamadı boşandı. Ancak yine peşini bırakmadı. Kızımın sattığı ev parasını da yedi” dedi.

aa-20220406-27484439-27484435-adanada-kavga-ihbarina-gidilen-evde-kadin-cesedi-ve-bir-yarali-bulundu.jpg

“GELİN ARABASININ ŞOFÖRÜNÜ BİLE KUZENİMDEN KISKANMIŞTI”

Şükriye Gür’ün kuzeni Ümit Akbuğa, kuzeninin uzun yıllardır şiddet gördüğünü söyledi. Akbuğa, “Kuzenimi öldüren adam, evlendiğinden beri kıskançtı. Gelin arabasının şoförünü bile kuzenimden kıskanmıştı. Kıskançlık yüzünden şiddet uyguluyordu. Kuzenimi banyoya kilitler üzerinde sigara söndürüp döverdi. Biz birkaç defa engelledik. Beni, kuzenlerini yanında kimi görse kıskanıyordu. Ayrıldıkları halde kuzenimi takip ediyordu. Beni şikayet edersen çocukları göstermem, seni öldürürüm diye de kuzenimi tehdit ediyordu” diye konuştu.

aa-20220406-27484439-27484438-adanada-kavga-ihbarina-gidilen-evde-kadin-cesedi-ve-bir-yarali-bulundu.jpg

“EN AĞIR CEZA İLE YARGILANSIN”

Ümit Sevinç’in cinayeti planladığını da öne süren Akbuğa, “Kuzenim ve eşinin evleri vardı. O evlerini de satmışlar. Tapu sahibi kuzenim olduğu için de banka parayı onun hesabına aktarmış. Sonra eşi evin önünde kuzenimi bekleyip bıçak çekip o parayı da kuzenimden zorla almış. Bugün de cinayet için eve planlı gitmiş. Apartmanın girişindeki kamerayı yukarı kaldırmış. Yukarı çıkıp kuzenimi göğsünden, bacağından ve boğazından bıçaklayıp katletmiş. Biz ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmasını istiyoruz. Cezaevinden çıkmasın. En ağır ceza neyse onunla yargılansın. 3 tane çocuğu öksüz kaldı. Anneme de sabaha karşı mesaj atmış ‘Teyze Ümit beni öldürecek’ diye biz mesajı görmedik, yetişemedik” ifadelerini kullandı.

“GEL BİZİMLE KAL DEDİM 'YOK' DEDİ”

Genç kadının diğer kuzeni Eren Zincirkıran kuzeninin 17 yaşında evlendiğini ve o günden sonra sürekli şiddet gördüğünü söyledi. Zincirkıran, “Eşi sürekli uyuşturucu madde kullanıyordu. Uyuşturucu yüzünden yeni ayrıldılar. Ben kuzenimle konuştum 2 hafta önce. ‘Gel bizimle kal’ dedim ama o da ‘yok’ dedi. İşe girmişti, kendi düzenini kuracaktı. Taşınacaktı buralardan gidecekti. Konuşmak maksadıyla gidip boğazını kesip öldürmüş” dedi.

Ümit Sevinç’in hastanede tedavisi devam ederken çiftin 3 çocuğunun da velayetinin babasında olduğu öğrenildi. Genç kadının cenazesi yarın Ceyhan ilçesine bağlı Sugözü Mahallesi mezarlığında defnedilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN