Adaylar YKS günü nelere dikkat etmeli?

Adaylar YKS günü nelere dikkat etmeli?

YKS'ye günler kala uzmanlar adaylara sınav günü yapmaları gerekenler konusunda önerilerde bulunuyor. Rehberlik Uzmanı Zırh da adaylara sınav günü ve bir gün öncesinde yapmaları gerekenler hakkında tavsiyeler verdi. Zırh, sınava girmeden önceki gece adaylara uyumak için kendilerini zorlamamaları gerektiğini belirtirken sınav sabahı da hafif bir kahvaltı yapmalarını söyledi.

Bu hafta sonu yapılacak olan ve yaklaşık 3 milyon kişinin katılacağı YKS için adaylar kadar aileler de heyecanlı. Sınava sayılı günler kala yapılması gereken hazırlıklar ve sınav günü dikkat edilmesi gerekenler konusunda İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Tuğba Zırıh önerilerde bulundu.

zirh.jpg
İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Tuğba Zırıh

'SINAV YERİNİ ÖNCEDEN GÖRMEK GÜVEN VERİR'

Sınav yerinin önceden görülmesi gerektiğinin altını çizen Zırh, sınav salonuna sınav giriş belgesi ve resmi kimlikle giriş yapılabileceğini de hatırlattı. Zırh, sınav yerine önceden gitmenin hem sınav sabahı için ulaşım yolunu belirlemek hem de önceden gitmiş olmanın sınav sabahı bilindik bir yere gitmenin güvenini vereceğini belirtti.

'UYUMAK İÇİN KENDİNİZİ ZORLAMAYIN'

Sınavdan bir gün önce, bedenen ve zihnen dinlendirecek faaliyetlerde bulunun diyen Zırıh önerilerini şöyle sıraladı:

“Gözünüzü ve zihninizi yoran etkinliklerden, uzun süre televizyon izlemekten ve bilgisayar oyunları oynamaktan uzak durun. Akşam hafif yemekler yemenizde fayda var. Alışık olmadığınız gıdalar tüketmeyin. Akşam erken yatmak için kendinizi zorlamayın, uykunuz geldiğinde uyuyun. Normalden daha az bile uyusanız bu durum öğlene kadar performansınızı etkilemeyecektir. Sınavdan önce moral ve motivasyonunuzu bozacak televizyon programlarından, sevmediğiniz insanlardan ve sohbetlerden kaçının. Sevilen insanlarla olumlu şeyler konuşmak motivasyonunuz arttıracak, başarılı olmanız için sizi tetikleyecektir. Son olarak, yanınızda götürmeniz gereken evrakları kontrol edin.”

'SİZE GÜVEN VEREN BİRİ İLE SINAVA GİDİN'

Zırıh adayların sınav günü dikkat etmeleri gerekenler hakkında ise, “Sınav günü hafif bir kahvaltı edin. Aşırı sıvı tüketiminden kaçının. Üzerinize rahat bir kıyafet giyin. Evraklarınızı almayı unutmayın. Sınav yerine çok kalabalık gitmeye gerek yoktur, size güven veren biri ile sınava gidebilirsiniz. Trafiği de dikkate alarak sınav yerine erken gitmenizde fayda vardır’’ diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN