Adaylık kaldırma sınavı nedir, kimler katılır? Adaylık kaldırma sınavı tarihleri

Adaylık kaldırma sınavı nedir, kimler katılır? Adaylık kaldırma sınavı tarihleri

Adaylık kaldırma sınavı hakkında araştırmalar devam ediyor. Adaylık kaldırma sınavına ne oldu ve kimlerin girebildiği merak ediliyor. İşte adaylık kaldırma sınavı hakkında merak edilen tüm detaylar…

Devlet memurlarına kamu kurumlarında çalıştığı ilk sene staj olarak görülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığında bu duruma aday öğretmen ya da stajyer öğretmen denilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nda sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlerin adaylıklarının kaldırılması için bir geçiş sınavı yapılmaktadır. Adaylık kaldırma sınavı yani AKS 81 ilde tek merkezde yapılmaktadır. 100 puan üzerinden değerlendirilen sınavda 60 üzerinde puan alan öğretmenler başarılı sayılır. Sınav sonucunun Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesi ile adaylık süreci tamamlanır.

KİMLER ADAYLIK KALDIRMA SINAVINA GİREBİLİR?

Adaylık kaldırma sınavı hakkında araştırmalar devam ederken kimlerin sınava girebileceği de merak konusu oldu. Aday öğretmenlerin katılabildiği sınavda sözleşmeli ya da kadrolu olarak katılan adaylardan istenen şartlar şu şekildedir:

Performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmak,

Sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlamış olmak,

Sınava giriş ücretini süresi içinde yatırmış olmak,

adaylık kaldırma sınavı nedir

ADAYLIK KALDIRMA BAŞVURUSU NASIL NEREDEN YAPILIR?

Adaylık kaldırma sınavı için adayların ilk önce belirlenen ücret ödemesi gerekir. Adaylardan 100 TL gibi bir ödeme alınmaktadır. MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasına ödeme yapılabilmektedir. Bunun yanı sırahttps://odeme.meb.gov.tr/ adresi üzerinden de banka kartı ile ödeme yapılabilir. Sınav ücretini yatırmayanlar sınava katılamaz.

Bunun için aday öğretmenlerden istenen başka bir işlem yer almamaktadır. Sınav ücretini yatıran adaylar sınava katılabilir. Sınav giriş belgelerinin yayınlanması ile birlikte adaylar belgeleri ile sınava katılacaktır.

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

2022 yılında adaylık kaldırma sınavı ne zaman yapılacak bilinmemektedir. Sınav tarihleri açıklandığında haberimizde yer vereceğiz.

adaylık kaldırma sınavına kimler katılabilir

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylık kaldırma sınav sonuçları sınav tarihinden 15 gün sonra açıklanmaktadır. Adaylar sonuçlarını www.meb.gov.tr üzerinden öğrenebilirler.

SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen adaylar sonuçlar açıklandıktan sonra 5 gün içerisinde ÖYGGM’ye şikayetlerini yapabilir. Sınav sonucuna itiraz etmek isteyen adaylardan belirli bir ücret talep edilir. Ücret ödemesi için Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası’ndan ödeme yapılabilmektedir. Adaylardan sınav itiraz için 20 TL ödeme alınmaktadır.

Sınavda başarısız olan aday öğretmenler ise başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek yeniden değerlendirilmeye alınmaktadır. Gösterdiği performans doğrultusunda tekrardan sınava giren öğretmenlerin başarısız olması durumunda öğretmenlik unvanı elinden alınır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN