Adliye ve cezaevlerine dev personel alımı! Kontenjan artırıldı: KPSS şartlı, şartsız binlerce kişi alınacak!

Adliye ve cezaevlerine dev personel alımı! Kontenjan artırıldı: KPSS şartlı, şartsız binlerce kişi alınacak!

Personel alımları Nisan ayında da devam ediyor. Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesinde yapılacak personel alımları hakkında detaylar paylaşıldı. Yayınlanan ilan kapsamında katip, İKM, mübaşir güvenlik görevlisi ve hizmetli alımı yapılacağı belirtildi. İşte Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru detayları…

2023 yılı personel alımları devam ederken Adalet Bakanlığı ve CTE 2023 yılı infaz koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi, mübaşir, hizmetli, güvenlik görevlisi alımı yapılacağını duyurdu. Adalet bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama kapsamında bakanlık bünyesinde alım yapılacak kadro ve kontenjan sayısı belli oldu. İşte Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru detayları…

BEKİR BOZDAĞ AÇIKLADI

Adalet Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek personel alımları hakkında araştırmalar devam ediyor. Adalet bakanı Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama kapsamında Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376 İcra Dairesi Başkanlığı bünyemizde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı yapılacağı belirtildi.

bekir-bozdag-aciklama.jpg

Bakan Bozdağ, “Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı ve müracaat tarihleri, müracaat şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir. Şimdiden sınava gireceklere başarılar diliyorum. Her biri için hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyorum" açıklamalarında bulundu.

​​​​​​​ÖNCEKİ SENE NE KADAR ALIM YAPILDI?

2022 yılında yapılan personel alımlarına baktığımızda Personel Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve İcra Dairesi Başkanlığı bünyesine toplamda 12 bin 728 personel alımı yapıldığı görülmektedir. 2023 yılında yapılacak olan personel alımları için belirlenen sayı ise 18.305 olarak açıklandı. Geçtiğimiz yıla oranla bir buçuk katı fazla personel alımı yapılırken, İKM, zabıt katibi, mübaşir, güvenlik görevlisi, hizmetli kadroları ile diğer kadrolara alım yapılacağı belirtildi. Alımların 2022 yılına oranla bir buçuk kat daha fazla olacağı açıklandı.

adalet-personel.jpg
2023 yılında neden daha fazla personel alımı yapıldığı merak edilirken ilk nedenin ek gösterge olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra personel alımlarındaki ikinci neden ise EYT yasası olarak işaret edildi. Düzenlemede yer alan iki yasa nedeniyle emekliye ayrılan personel sayısı artarken kadrodaki eleman eksiği içinde 2023 yılında daha fazla personel alımı yapılacağı belirtildi. Seçimlere kısa bir süre kala personel alımları da hız kazandı.

adalet-bakanligi-personel.jpg

GÜVENLİK GÖREVLİSİ, MÜBAŞİR VE HİZMETLİ ALIMI

Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılacak personel alımları mübaşir, güvenlik görevlisi ve hizmetli kadrolarında alım yapılacağı aktarıldı. Belirlenen kadrolarda en az 1500 personel alımı yapılacağı belirtilirken alımlarda KPSS puan şartı olarak da 70 puan isteniyor. Adaylar puanların 60'a çekilmesini isterken puanlarda henüz bir değişiklik yapılmadı.

adalet-bakanligi.jpg

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adalet Bakanlığı bünyesinde yapılacak olan personel alımları için toplam 18.305 sözleşmeli personel alınacağı belirtildi. İlanlara başvuruların internet üzerinden yapılacağı aktarılırken e-devlet sistemi aracılığıyla başvuru işlemleri tamamlanacak. Yayınlanan ilanlar için başvuru ekranlarının ilerleyen günlerde açılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN