AHBAP tartışmalarına Erdoğan da katıldı! İsim vermeden Haluk Levent'i hedef aldı: Yardımları AFAD üzerinden yapın

AHBAP tartışmalarına Erdoğan da katıldı!  İsim vermeden Haluk Levent'i hedef aldı: Yardımları AFAD üzerinden yapın

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin yaralarını sarmak için mücadele ederek enkaz altındaki afetzedelerin seslerini duyuran AHBAP Derneği kurucusu, ünlü sanatçı Haluk Levent, depremzedelerin yaralarını sarmak için mücadele etmesine rağmen MHP'li Birgol Gür, AK Partili Berk Can Doğan ve iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Turgay Güler tarafından hedef alındı. Haluk Levent, kendisine yönelik açıklamalara sosyal medya hesabından yanıt verirken tartışmalara Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Pazartesi günü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki deprem Türkiye’yi yasa boğdu. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'ı adeta savaş alanına çevirirken 20 bin 213 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 80 bin 522 vatandaşımızın ise yaralanmasına neden oldu.

Deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşlar depremzedelerin yaralarını sarsmak için AFAD ve sanatçı Haluk Levent tarafından kurulan AHBAP'a yardımlarda bulunmaya başladı.

Depremin hemen ardından afet bölgesine giden AHBAP Derneği kurucusu, ünlü sanatçı Haluk Levent, sanatçılara, sporculara, kurumlara çağrıda bulunarak enkaz altındaki afetzedelerin seslerini duyurdu. Yardım malzemelerinden sağlanamayan iletişime kadar her alanda eksiklerin giderilmesi için girişimlerde bulunan ünlü sanatçı, bölgedeki eksikliklerin giderilmesi için şirket sahipleriyle de görüşeceğini açıklamasına rağmen bazı kesimlerce hedef alındı. Ünlü şarkıcıyı son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef aldı.

"YARDIMLARIN NE KADARI DEPREMZEDELERE ULAŞIYOR"

MHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden geçen yıl aralık ayında istifa eden Birol Gür, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla, ilk günden itibaren depremzedelere yönelik yardım faaliyetlerini sürdüren Haluk Levent’in kurucusu olduğu Ahbap Derneği ve Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur’u hedef alarak “Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var.” dedi.

"HALUK LEVENT KARŞILIKSIZ ÇEK NEDENİYLE TUTUKLANDI"

Gür'ün ardından ise AK Parti YK üyesi Berk Can Doğan, ilk günden bu yana depremzedeler için seferberlik ilan eden Haluk Levent'i hedef alarak "Haluk Levent, 1997'de, on yıl öncesine ait 3 milyon liralık karşılıksız çek nedeniyle tutuklandı. Sanatçı, Adana E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Oradan da Metris Cezaevi'ne nakledildi. Levent tam 9 ay 15 gün hapis yattı. Kime para aktardığınızdan emin olun derim. Arkadaşlar bu bilgiyi ben vermiyorum veya ben uydurmuyorum kendisinin wikipediasında yazıyor. Anlarsınız ya, sadece söyledim." açıklamasında bulundu.

fom6ifdx0aatbnq.jpg

TURGAY GÜLER: HALUK LEVENT'E 1 MİLYAR LİRA TESLİM EDEMEZSİN"

Gür ve Doğan'ın ardından ise bu kez Akşam gazetesinin, iktidara yakınlığıyla bilinen yazarı Turgay Güler, Ülke TV'deki canlı yayında Haluk Levent'i hedef aldı.

Depremzedeler için bağış kampanyası düzenleyen Haluk Levent'i canlı yayında hedef alan Turgay Güler, "Haluk Levent'e 1 milyar lira teslim edemezsin. Çünkü yönetemez" Güler, Haluk Levent'in, 'bağışları AFAD ile koordineli yürütüyoruz' sözlerine ise "açık kapı bırakıyor" yorumunu yaptı.

"AFAD DA BİZİM AHBAP DA!"

Yaşananların ardından sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Haluk Levent, "Koordinasyonunun başındayım ve sosyal medyaya bakamıyorum bile. Aranızda beni seven varsa gerçekten varsa bir twit istiyorum. Çalışmalarımıza sekte vurmak isteyenlere inat! Afad da bizim Ahbap da! Tek cümle istiyorum! Afad da bizim Ahbap da!" dedi.

ERDOĞAN İSİM VERMEDEN HALUK LEVENT'İ HEDEF ALDI

AHBAP tartışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bağışların AFAD üzerinden yapılmasını istedi.

İsim vermeden Haluk Levent'i hedef alan Erdoğan, "Nakdi yardımların AFAD üzerinden yapılması istismarları ve tereddütleri ortadan kaldıracak bir yöntemdir" dedi.

HALUK LEVENT SOSYAL MEDYADAN YANIT VERDİ: SÖZ VERİYORUZ

Haluk Levent, Erdoğan'ın açıklamalarına sosyal medya hesabı aracılığıyla yayınladığı bir video ile yanıt verdi.

Paylaşımında "-İki gün içinde Hatay’a 2000 aile için konteynerler gitmeye başlıyor. Okulları onaracağız. Yaşlılar için bakımevleri -Rehabilitasyon merkezleri -Öğrenci yurtları açacağız- Günlük tüm ihtiyaçlar için bölgede olacağız Bütçeyi en az 850 milyon₺ olarak belirledik Söz veriyoruz" ifadelerine yer veren Haluk Levent şunları söyledi:

"Depremin ilk gününden beri ben bölgedeydim. AHBAP arama kurtarma ekibi de bölgeye geldi. Bizler her deprem zamanı olduğu gibi AFAD ile işbirliği protokolümüz çerçevesinde görüşmelerimizi yaparız, sonrasında da bölgede neler yapabileceğimize bakarız. Depremin ilk gününden bu yana temel ihtiyaçları karşılamaya çalıştık. Bölgedeki arkadaşlarımızın raporları doğrultusunda neye ihtiyaç varsa göndermeye çalıştık, gönderiyoruz da. Sadece bunu yapmıyoruz. Türkiye'nin birçok yerinden TIR'larını gönderemeyen ve malzemelerini bölgeye gönderemeyenler için destek grubu oluşturduk. Bizim kasamız bölgedeki tüm ihtiyaçlara açıktır. Bundan sonraki günlerde daha önce yaptığımız gibi çalışmalarımızın tamamını raporlayıp Twitter'dan ve Instagram'dan faturaların görüntülenmesine kadar detayları paylaşacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN