Davutoğlu'ndan Youtube'da çarpıcı rekor: 5 saatlik videoyu 2 günde 2,5 milyon kişi izledi

Davutoğlu'ndan Youtube'da çarpıcı rekor: 5 saatlik videoyu 2 günde 2,5 milyon kişi izledi

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Youtube'da çarpıcı bir rekora imza attı. Davutoğlu'nun BabalaTV'de katıldığı 5 saatlik söyleşinin videosu 2 günde 2,5 milyon kişi tarafından seyredildi. Programda önemli açıklamalar yapan Davutoğlu, Türk siyasi tarihinde kendi partisinde genel başkanlık, başbakanlık yaptıktan sonra o partiden ayrılıp o partiye meydan okuyan sadece kendisinin olduğunu söyledi.

Türkiye'de geleneksel medyanın rolünü kaybetmesiyle ortaya çıkan boşluğu Youtube'da çok sayıda kanal doldurmaya başladı. Son dönemde Youtube'da yayın yaptığı BabalaTV adlı kanalla kendisinden çok söz ettiren içerik üreticisi Oğuzhan Uğur, özellikle yeni nesil tarafından çok izleniyor. BabalaTV'nin son programının konuğu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu.

Salonda bulunan çok sayıda gencin de soru sorduğu Ahmet Davutoğlu'nun programı 5 saat 14 dakika sürdü. Hayli uzunluğuna rağmen program yayına girdikten iki gün sonra 2,5 milyonu aşkın insan tarafından seyredildi. Ahmet Davutoğlu, programda önemli konulara değindi.

"TEKRAR GÖZDEN GEÇİRECEĞİM AMA GÜLEN'E FİİLİ DESTEĞİM SÖZ KONUSU OLMADI"

Davutoğlu'na Türkçe Olimpiyatları'nda Fethullah Gülen'den 'Hocaefendi' diye bahsettiğinin hatırlatılması üzerine Davutoğlu "Sadece Türkçe öğreten öğretmenlere teşekkür ettim. Hocaefendi yok orada, ben ne konuştuğumu bilirim" diye yanıt verdi.

Bunun üzerine başka bir izleyici Davutoğlu'nun Türkçe Olimpiyatları konuşmasında Gülen'e "Muhterem Hocaefendi" dediği anları dinletti.

Davutoğlu'nun ses kaydının dinletilmesi üzerine verdiği cevap programın tamamı yayınlanınca ortaya çıktı. Davutoğlu, "Bir kere o video ile ilgili tekrar bakacağım ama şunu söyleyeyim. O video, Türkçe Olimpiyatları'nda bana verdikleri Karamanoğlu Mehmet Bey Ödülü ile ilgili videodur. O daha eski tarih olabilir, bakacağım. Ola ki insan hatayla, şeydir... Onu tekrar gözden geçireceğim ama doğrudan destek anlamında o yıllarda -hemen hemen Türkiye'deki bütün siyasi partilerin genel olarak olumsuz bakmadığı bir dönemde, o günlerde dahi herhangi bir şekilde bu faaliyetlere fiili destek anlamında bir şeyim söz konusu olmadı."

ahmet-davutoglu-babala-tv.jpg

"ONLARA MEYDAN OKUYARAK ÇIKTIM VE BUNUN NEDELİNİ ÖDEDİM"

Kendi partisinde genel başkanlık, başbakanlık yaptıktan sonra o partiden ayrılıp o partiye meydan okuyan, onlarla yüzleşen, hesaplaşan ve bedel ödeyen başka herhangi bir siyasetçinin olup olmadığını soran Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, izleyicilerden "Var, Ecevit" sesleri gelince şunları söyledi:

"Böyle diyeceğini biliyordum. Rahmetli Ecevit 12 Eylül ihtilalinden sonra, bütün siyasi partiler kapatılıp, Cumhuriyet Halk Partisi de kapatıldıktan sonra Demokratik Sol Parti'yi kurdu. Rahmetli Ecevit, Demokratik Sol Parti'yi kurduğunda Cumhuriyet Halk Partisi yoktu, Halkçı Parti vardı, SODEP vardı. Ben ise kendi başında bulunduğum parti iktidardayken ona meydan okuyarak çıktım.

"Onlara meydan okuyarak çıktım ve bunun bedelini ödedim" diyen Davutoğlu, "Hiçbir şekilde kimsenin piyonu olmadım. Olsaydım, şimdi birtakım kurullarda yüksek maaşlarla rahat bir hayat sürüyor olabilirdim. Bu meydan okuma dolayısıyla, sırf bana duyulan öfke sebebiyle bir üniversite kapatıldı. Bütün yakınlarım baskı altına alındı. 3 yıl boyu sizin de, çoğunuzun zihninde bir tortu halinde bulunan önyargıların oluşmasına sebep olacak şekilde bütün medya bize yasaklandı. Bu mücadeleyi verdim" ifadelerini kullandı.

ahmet-davutoglu-oguzhan-ugur-youtube.jpg

MİLYONLAR İZLİYOR

BabalaTV bu sıralar siyasetçileri konuk alıyor. Bundan iki hafta önce Cem Uzan'ın konuk olduğu program o yayın 6 milyon, bir ay önceki Muharrem İnce'nin yayını 6,9 milyon, iki ay önceki Ümit Özdağ'ın programı ise 7,2 milyon kez izlendi.

Kanalın ana sayfasına bakınca siyasetçilerle yapılan programların bütün diğer yayınlardan kat be kat daha fazla izlenmesi, gençlerin aslında bu siyasetçileri duymak istediği olarak yorumlandı. Bu rakamlara geleneksel medyada ulaşmak çok zor.

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu, gece saatlerinde sona eren programın sonunda, salondaki 1000 kişiye kokoreç ısmarladı. O anlara BabalaTV'deki yayında yer verildi.

ahmet-davutoglu-kokorec-ismarladi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN