Davutoğlu, 4 partinin birleşmesiyle ilgili böyle konuştu: Muhafazakar muhalefete ihtiyaç var

Davutoğlu, 4 partinin birleşmesiyle ilgili böyle konuştu: Muhafazakar muhalefete ihtiyaç var

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında konuştu. Davutoğlu, yeni atanan bakanlara ve yeni sürece dair önemli açıklamalarda bulundu. Yeni dönemde etkin muhalefet olmak adına Meclis'te grup kurmanın önemine dikkat çeken Davutoğlu, "Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin bir araya gelmesi lazım" dedi.

Türkiye, seçim sürecini geride bırakarak yeni döneme başladı. Meclis ve Cumhurbaşkanı'nın resmi olarak belli olmasıyla Bakanlar atandı. Gözler ekonomi, adalet, eğitim gibi temel başlıklarda atılacak adımlara çevrildi.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun katıldığı FOX TV'nin Çalar Saat programında yeni döneme dair değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu'nun yaptığı açıklamaların satır başları şöyle:

SOYLU BAKAN YAPILMAK İSTENMEDİ

"Süleyman Soylu'yu bakan olmaması için bütün Bakanlar Kurulu'nu milletvekili yaptılar. Devlet Bahçeli ile sorun yaşamamak için de bu yol izlendi.

Başbakan olduğum zaman Hakan Fidan’ın milletvekili yapmak gibi bir düşüncem olmadı. Dışişleri Bakanı olduğumda MİT ile yaptığımız işbirliğini başbakanlığa taşımak istedim.

Başbakan olsaydım ben de Hakan Fidan’ı da Yaşar Güler’i de bizzat bakan yapardım.

ŞİMŞEK'İN MÜZAKERELERİNE UYULACAK MI?

Sayın Mehmet Şimşek, Türkiye'de görev almadan önce biz konuşmuştuk. Başbakan yardımcımız, Maliye Bakınımızdı. Birlikte çalıştık. Recep Tayyip Erdoğan dolandırıcı olarak bizi işaret etti, Babacan'ı da içine koyarak. Zor bir süreç onları bekliyor. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bir kişinin isteğine bakar. Mehmet bey epey bir müzakere ortaya koydu. Şimdi göreceğiz bunlara uyulacak mı?

ERDOĞAN ADIMI KULLANDI

Beni niye başbakan yaptı (Erdoğan) diye düşündüm. Samimi olduğunu düşündüm. Binali Yıldırım'la kazanamazdı. Benim adımı kullandı. Ve seçimi kazandıktan sonra troll çeteleriyle şahsıma saldırdı."

İktidarın partisinin ve diğer muhalefet partilerinin milletvekillerini etkileyeceği yönelik iddiarı yanıtlayan Davutoğlu "Seçimden önce zaten teşkilatımıza yönelik kanca attılar. Bu siyasi ahlaksızlıktır. Bunu aramızda yapacak kimse yok. Çünkü biz ilkelerle yola çıktık" dedi.

GELECEK, DEVA, SAADET, DP GRUP KURACAK MI?

İttifak üyelerinin birlikte grup kurup kurmayacaklarına yönelik soruyu yanıtlayan Davutoğlu, "İktidarı denetleyecek muhafazakar muhalefete ihtiyaç var. Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin bir araya gelmesi lazım. İYİ Parti’nin ayrı grubu var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir grubu var. Diğerlerinin de bir araya gelmesi mükemmel olur. Gelmeyip ikili ya da üçlü bir kombinasyonlar oluşursa birlikte protokol içinde hareket etmeleri demek olur. Bu aynı zamanda muhalefetin komisyonlarda daha fazla yer almasına yol açar. Kürsüde grup başkanvekillerinin daha fazla söz almasına yol açar. Daha etkin muhalefete yol açar.

Dolayısıyla bu konuları görüşüyoruz. Temel Bey’le de bu hafta sonu görüştüm. Ali Bey’le de görüşeceğim.

Farklı modeller üzerinde duracağız. Konuşmamız lazım. Ama bunun bir zorunluluk olduğunu herkesin görmesi lazım.

Bizim memleket için, Türkiye için, demokrasi için gerekli fedakarlıkları yapma ahlaki olgunluğu göstermemiz lazım. Ve bu ne olur, nasıl olur bulunur. Niyet iyi olunca, ufuklar açık, zihinler berrak olunca üretilmeyecek formül yoktur.

Her ikisinden de (Karamollaoğlu ve Babacan) olumsuz bir dönüş almadım. Ama daha detayları konuşmadık. Fakat ekiplerimizde de tabanlarımızda en önemlisi, şu soruyu cevaplamakta zorlanıyorduk: Niye ayrısınız? Ben o zaman söylüyordum: Zaten istedim. İki sene önce kamuoyu ile de paylaştım. Yani olsaydı seçim sonuçları da farklı çıkardı. Ama geride kaldı. Şimdi bugünü konuşmamız lazım" dedi.

Millet İttifakı'nın önemli çabalarına ve misyonuna dikkat çeken Davutoğlu, her partinin bu konuda kendi değerlendirmesini yapacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN