Ahmet Ercan 6 Şubat'ın vurduğu o ili işaret etti! Orada gerginlik tamamen boşaldı: Büyük deprem riski artık yok

Ahmet Ercan 6 Şubat'ın vurduğu o ili işaret etti! Orada gerginlik tamamen boşaldı: Büyük deprem riski artık yok

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem tahminlerine ilişkin açıklamalar yapmaya devam ediyor. Son olarak ise 6 Şubat’ın vurduğu o ili işaret ederek yeni bir açıklama yaptı. Uzman isim o bölgedeki gerginliğin boşaldığını ve risk olmadığını belirtti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Günboyu’nda yer alan habere göre Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıcı sonuçlara neden olan depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Burada yaptığı incelemeler kapsamında hem vatandaşı hem de yetkilileri uyardı. Özellikle de depremden etkilenen o bölgede gerginliğin tamamen boşaldığını ve büyük risk olmadığını belirtti.

deprem4.jpg

“BU BİR CİNAYET”

Kahramanmaraş gezisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, “Dün Kahramanmaraş’taydım kent Ahir Dağının bağrında, eteklerinde, bağlar denilen yerde kurulmuş. Alpaslan Türkeş, Trabzon, Azerbaycan Caddelerinde 8-10 katlı, sağlam yerde sağlam yapılar ayakta. Kötü yapılanlar yıkılmış. Bu bir cinayet! Kahramanmaraş’ta olacak oldu. Kırılacak yer kalmadı. Yıkıcı olmayan küçük deprem, depremcikler olabilir. Ancak yıkıcı deprem beklemiyorum. Kahramanmaraş ovası verimli, sulak tarım arazisi, tıpkı Gaziantep, Adıyaman gibi. Buradaki tüm yapılaşma kaldırılmalı. Yoksa yeni kıyımlar olacaktır” dedi.

deprem2.jpg

TOKİ EVLERİ İÇİN YORUM YAPTI

Ercan, TOKİ tarafından Ahir Dağı’nda 10 bin sağlam ev yapıldığını ifade ederek, “TOKİ evlerine güvensinler. Yer seçimi doğru, yapılar sağlam, ayrıca edinmek ucuz. Henüz teslim edilen yok” açıklamasını yaptı.

“SIKI YÖNETİM İLAN EDİLMELİ”

Ercan, “11 il depremi ne ilk, ne de son deprem. Artık şunu öğrenelim ki Türkiye’nin herhangi bir yerinde deprem olduğunda derhal sıkı yönetim ilan edilmeli, halkın can ile mal güvenliğini sağlamak üzere yerel güvenlik güçleri, jandarma, yargıç ile savcılar derhal olaya el koymalıdır” ifadelerine yer verdi.

deprem5.jpg

O BÖLGEDE BÜYÜK DEPREM BEKLEMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Uzman isim, 6 Şubat depremlerinde hasar gören illere ilişkin yaptığı değerlendirmede bir ili işaret ederek şunları söyledi:

“Adıyaman, Bitlis Kenet kuşağı üzerinde Arap Kalkanı KB alnında Avrasya ile Anadolu kıtalarının sınırında, Doğu Anadolu Kırığının güney yanı başında Adıyaman Kırığının üzerinde yer alıyor. Ancak bu bölgedeki gerginlik boşaldı. Büyük deprem beklemiyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN