AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı'dan Mustafa Çalışkan'a destek

AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı'dan Mustafa Çalışkan'a destek

İçişleri Bakanı Soylu'nun hedef gösterdiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'a AK Parti'den destek geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Çalışkan'ın açıklamalarının ardından "Emperyalist bir darbe girişimi olduğu açık olan, 15Temmuz ihaneti akşam ilk saatlerden itibaren meydanlarda olduğuna şahidim..." paylaşımı yaptı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına cevap vermek için Habertürk'e canlı yayına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada Sedat Peker'in iddiaları için FETÖ imasında bulunarak bazı Emniyet yetkililerini hedef gösterdi.

Soylu'nun "16 Ocak 2015’te DHKP-C tehdidi ile kendisine koruma veriliyor. Şimdi esas iş bundan sonra. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, terörden sorumlu müdür de Mustafa Çalışkan. Nurettin Demir Kadıköy Emniyet Müdürü. Özgür Taşdemir emniyet müdürü ihraç edildi. En irtibatlı olduğu kişi Sedat Peker. 2015 yılında sanal bir tehditle Nurettin Demir kardeşinden kalan DHKP-C mirasıyla bir kurgu yapar ve koruma verilir" açıklamalarına dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'dan cevap gecikmedi.

"EN BAŞTA CUMHURBAŞKANI VAR"

Cumhuriyet'e konuşan Çalışkan, Soylu'nun iddiaları için "Allah'a sığınıyorum" ifadesini kullanırken, "Açığa alınmayı bekliyor musunuz?" sorusuna Çalışkan "Türkiye'deki en dürüst insanı neden dolayı açığa alacaklar, çok merak ediyorum. Çıksın, bir görelim bakalım. Türkiye'de insanlar var. Dürüst siyasetçiler var. En başta Sayın Cumhurbaşkanı var. Mustafa Çalışkan gibi bir insanı açığa kim alacak, nasıl alacak bir görelim bakalım. Çok merak ettim" cevabını verdi.

mustafa-caliskan.jpgAA'nın servis ettiği Sedat Peker belgelerinin ardından dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ilk kez konuştu. Çalışkan "Soylu'nun açıklamalarından bence toplum rahatsız. Benim rahatsız olmam çok da önemli değil" dedi.

AK PARTİ'DEN ÇALIŞKAN'A DESTEK

Çalışkan'ın açıklamalarının ardından Soylu'nun hedef gösterdiği Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'a AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, sahip çıktı.

Twitter'dan Çalışkan'ın açıklamalarını alıntılayarak paylaşım yapan Çamlı, şunları kaydetti:

"Emperyalist bir darbe girişimi olduğu açık olan, 15Temmuz ihaneti akşam ilk saatlerden itibaren meydanlarda olduğuna şahidim... O geceye ait birkaç resmi olsa da albüm çıkar mı bilmem..."

Çamlı, daha önce de Soylu'nun "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçiyi biliyorum" açıklamasının ardından, bu iddialarda adı geçen eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk'e destek vermişti.

Twitter'dan paylaşım yapan Külünk "Metin Külünk en az 40 sene önce, Amerikan'ın "bizim çocuklar"ı "şartları oluşturmak" için sokakları cepheleştirdikleri günlerde,cepteki üçbeş mermiyi paylaştığım adamdır. Şaribülleyli vennehar tiplerin "maaş" tantanasıyla, ismini ağızlarda çiğnemesi doğru değil..!" ifadelerini kullanmıştı.

hamdi.jpgAK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı

Bu arada Soylu'nun hakkındaki iddialara karşı Habertürk'te yaptığı açıklamalar AK Parti içinde de tartışma yarattığı öne sürülmüştü.

Sedat Peker'in gündeme getirdiği iddiaların cevaplamak amacıyla planlanan programda Soylu'nun kendi dönemindeki icraatları anlatmayı tercih etmesi tepki de çekmişti.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında çıkartılan yakalama kararının ardından Anadolu Ajansı, 27 Mayıs'ta 'son dakika' koduyla bazı belgeler yayınlamıştı. Emniyet kaynaklarına dayandırılan habere göre, Sedat Peker'e 'DHKP-C tehdidi' bahanesiyle verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildiğini ileri sürülmüştü.

Koruma kararının Sedat Peker'in hedefindeki Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında uzatılması dikkat çekmiş, Soylu ise kendi sorumluluğunu yok sayıp sadece dönemin Emniyet yetkilerini suçlamıştı.

Soylu'nun açıklamaları ve daha sonra Anadolu Ajansı'nın servis ettiği belgeler Emniyet içinde huzursuzluk yaratmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN