Anadolu Ajansı 'korumada FETÖ izi' haberini güncelledi

Anadolu Ajansı 'korumada FETÖ izi' haberini güncelledi

Anadolu Ajansı, son dakika olarak geçtiği “Sedat Peker'e verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi” haberinin paylaşımlarını sildi. Ajans, haberdeki belgelerde imzası bulunan isimleri çıkarıp güncelleme yaptı.

Anadolu Ajansı (AA), okurlarına "suç örgütü elebaşı Sedat Peker'e "DHKP-C tehdidi" gerekçesiyle verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi" şeklinde bir haber servis etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarına dayandırılan haberde, "FETÖ'den ihraç edilen eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir, organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in DHKP-C tarafından tehdit edildiği ve bu nedenle Peker'e koruma gerektiğine yönelik olarak 16 Ocak 2015'te İstanbul Emniyet Müdürlüğünün terör ve istihbarat birimleri arasındaki yazışmalarına yönelik soruşturma başlatıldığı" belirtildi.

Fakat ajans haberlerin önce paylaşımlarını sildi daha sonra da içeriğinden bazı isimleri çıkardı.

Söz konusu belgelerde İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Ankara Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın imzası bulunuyordu.

Ajansın, “FETÖ izi var” diyerek yayımladığı belgede imzası bulunan Altınok’un ismi “güncellemenin” ardından çıkarıldı. Belge ilgili imzanın olduğu yer kesilerek paylaşıldı. Haber belgelerinin yer aldığı link de kaldırılarak silindi.

ajans.jpg

vasip-sahin.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN