Soylu canlı yayında açıklamıştı: O isimlerin kararda imzası yokmuş

Soylu canlı yayında açıklamıştı: O isimlerin kararda imzası yokmuş

Sedat Peker'e verilen koruma kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, Habertürk canlı yayınında dönemin emniyet müdürleri Nurettin Demir ile Özgür Taşdemir'i işaret ederek elindeki imzalı belgeleri gösterdi. Fakat Soylu'nun isimlerini verdiği Demir ile Taşdemir'in süreçle ilgisinin olmadığı anlaşıldı. Demir'in koruma kararından önce ihraç edildiği, Taşdemir'in de o dönem Terörle Mücadele Şubesi'nde görev aldığı ortaya çıktı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kendisi hakkında suçlamalarına cevap vermek için 25 Mayıs'ta Habetürk yayına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, programda Peker'e verilen resmi polis korumaları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Peker'e verilen koruma kararını canlı yayında kaldırıldığını açıklayan Soylu, koruma belgeleri ile dönemin emniyet müdürleri Nurettin Demir ile Özgür Taşdemir'i işaret etti.

DEMİR İLE TAŞDEMİR AYRINTISI

T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, Soylu'nun açıklamalarından sonra isimlerini verdiği dönemin Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir ile İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir'in süreçle ilgisinin olmadığı anlaşıldı.

Soylu'nun "FETÖ'yle bağlantılı" dediği Demir'in, organize suç örgütü liderine koruma verildiği dönemde çoktan görevden alınıp ihraç edildiği, Taşdemir'in ise henüz emniyet amiri rütbesiyle Terörle Mücadele Şubesi'nde olduğu ortaya çıktı.

Şardan'ın aktardıkları şöyle:

"Yani Soylu isimleri ve süreci karıştırmıştı. Kaldı ki, "Koruma kararını kaldırdım" dediği suç örgütü liderinin koruma kararının uzatılmasında ve yurt dışına çıkarken yanında götürdüğü polisin yurt dışı görev onayında kendisinin imzası ve onayı mevcuttu!"

Büyüteç'te bu olaya yeni boyut kazandıracak önemli bir belgedeki bilgileri okurların ilgisine sunuyorum.

Ne demişti İçişleri Bakanı?

"Sedat Peker'e 2015'te resmi koruma kararı verildi."

Şimdi elimdeki belgeye bakıyorum, belge, bir komisyon kararına ait tutanak.

Komisyonun adı İstanbul Valiliği İl Koruma Komisyonu.

Görevi ise dilekçe ile valiliğe başvuran kişiler hakkında koruma kararı alınıp alınmaması konusunda ilk derece kararları almak.

Komisyonun karar tarihi Ocak 2015.

Yani Bakan Soylu'nun "2015'te koruma kararı verildi" dediği ve suç örgütü liderine koruma verilmesinden önce.

Komisyon bir başkan ve sekiz üyeden oluşuyor. Komisyon başkanı dönemin İstanbul Vali Yardımcısı. Üyeler ise İstanbul Garnizon Komutanlığı, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, İstanbul Merkez Komutanlığı'ndan üst düzey kamu görevlileri. Asker ve sivil görevlilerin tamamı bağlı oldukları kurumların terörle mücadele ve istihbarat birimlerinde görevli.

Komisyonun hakkında karar aldığı isim malum, halen yurt dışından video yayınlar yapan suç örgütü lideri Sedat Peker."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN