Son dakika! Sedat Peker hakkında yakalama kararı

Son dakika! Sedat Peker hakkında yakalama kararı

Son dakika haberi...2 Mayıs'ta yayınladığı ilk video ile Türkiye'nin gündemini sarsan, iddiaları ile birçok kamu kurumu ile eski ve yeni siyasetçiyi hedef alan organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında 25 gün sonra yakalama kararı çıkartıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine çıkartılan kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin iddiaların hedefindeki İçişleri Bakanı Soylu'ya 'açık destek'lerinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, şüpheli Peker hakkında 2021/100993 numaralı dosyası üzerinden soruşturma yürütüldüğü belirtilerek "Şüpheli Reis Sedat Peker'in yurt dışında firari olması sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi doğrultusunda, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğinin 26 Mayıs 2021 tarih ve 2021/6114 Değişik İş sayılı kararıyla yakalanmasına karar verilerek, hakkında yakalama emri düzenlenmiştir" ifadelerini kullandı.

KORUMA KARARINDA FETÖ İZİ

Peker hakkında çıkartılan yakalama kararının ardından Anadolu Ajansı 'son dakika' koduyla şu bilgiyi paylaştı: Sedat Peker'e 'DHKP-C tehdidi' bahanesiyle verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi.

AA'nın Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, FETÖ'den ihraç edilen eski Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Nurettin Demir, Sedat Peker'in DHKP-C tarafından tehdit edildiği ve bu nedenle Peker'e koruma gerektiğine yönelik olarak 16 Ocak 2015'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün terör ve istihbarat birimleri arasındaki yazışmaları başlattı.

01.jpg

"KORUMA TALEBİNİ ÖNCE REDDETTİ"

Bu yazışmalarda, DHKP-C güdümünde yayın yapan internet sitesinde, Peker hakkında hakaret ve tehdit içerikli ifadeler kullanıldığına yönelik değerlendirmeler yapıldı.

Kararın tebliğ edildiği Peker, 26 Ocak 2015'te koruma istemediğini bildirdi ancak 5 Şubat 2015'te tekrar koruma için başvuruda bulundu.

Bu talebin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden 20 Şubat'ta, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden de 26 Şubat'ta İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü'ne 'Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcıları' imzasıyla Peker'in DHKP-C tarafından tehdit edildiğine yönelik yazılar yazıldı.

02-001.jpg

"KORUMA KARARLARI UZATILDI"

Emniyet Genel Müdürlüğü kaynaklarına göre, İstanbul İl Koruma Komisyonu 6 Mart 2015'te toplanarak Peker için polis yakın koruma kararı aldı.

Aynı komisyon tarafından Peker'e koruma verilmesiyle ilgili karar 2016, 2017, 2018 ve 2019'da da uzatıldı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da Twitter paylaşımında, koruma kararının Peker'in hedefindeki Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olduğu 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında uzatılmasına dikkat çekti.

Adı 'FETÖ borsası' iddialarına karışan ve meslekten ihraç edilen eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir'in, 2017'de İstanbul Valiliği'ne, 'DHKP-C’nin Okmeydanı’nda suç örgütü elebaşına ait kumarhaneye saldırılar düzenleyebileceği2 uyarısının yer aldığı bir tutanak gönderdiği tespit edildi. Peker'e verilen koruma kararı 2020 Eylül ayında kaldırıldı.

AA'NIN GEÇTİĞİ BELGELERİN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgüt lideri Sedat Peker, 2 Mayıs'ta yayınladığı ilk video ile Türkiye'nin gündemini salladı. Hem kamu görevlileri hem eski ve yeni siyasetçileri hedef alan Peker, yayınladığı ilk videosunda Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile kamuoyunda 'Pelikancılar' olarak grubu hedef almıştı.

Peker, ikinci bir videoda da Mehmet Ağar ve oğlu AK Parti milletvekili Tolga Ağar ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Peker, 3. videoda da yine siyasetçileri hedef almıştı. 3. videonun ardından Peker'in iddiaları ile ilgili İçişleri Bakanlığı ilk kez açıklama yapmıştı.

Peker, yayınladığı 4. videoda ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef almıştı.

17 Mayıs'ta da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in kendisiyle ilgili tüm iddiaların araştırılmasını istemişti.

En son 23 Mayıs'ta Peker, 7. videoyu yayınladı ve yine Soylu hedef almıştı. Peker'in son videosunun ardından İçişleri Bakanı Soylu, canlı yayında gazetecilerin sorularını cevaplamıştı.

Soylu, Peker'in kendisini hedef alan iddialarına cevap vererek istifa etmeyeceğini de duyurmuştu.

Soylu'nun açıklamalarından bir sonra ise Peker, Soylu'nun 'arkadaşım' dediği Reşat Hacıfazlıoğlu, görüşmesini paylaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN