Son dakika! Soylu'dan 'Kutlu Adalı cinayeti' açıklaması: Sedat Peker'in kardeşi neden gözaltına alındı?

Son dakika! Soylu'dan 'Kutlu Adalı cinayeti' açıklaması: Sedat Peker'in kardeşi neden gözaltına alındı?

Son dakika haberi... Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in gözaltına alınması ile ilgili ilk kez konuşan İçişleri Bakanı Soylu "İhbarla, ruhsatsız tabanca sebebiyle alındı. (Kutlu Adalı cinayeti) Tam da bunun için alınması lazım. Bugün, alınması için emniyete yazı yazdırdım" dedi.

Son dakika haberi...İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili konuştu.

Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in gözaltına alınması ile ilgili Soylu "Bu adamın alınmasının sebebi o (Kutlu Adalı cinayeti) değil, yapılan ihbarla, ruhsatsız tabanca sebebiyle alındı. (Kutlu Adalı cinayeti) Tam da bunun için alınması lazım. Bugün bunun için, alınması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne, KOM Dairesi'ne yazı yazdırdım. Benim mi yazdırmam lazım. Resen devreye girilmesi lazım değil mi?" diye konuştu.

Soylu, iddiaları ciddiye almak zorunda olduğunu belirterek "İçişleri Bakanı olarak benim görevim, önleyiciliktir. Meseleyi gördüğüm an, meseleye müdahale etmektir benim görevim" dedi.

KUTLU ADALI İLE İLGİLİ BİR ADIM ATACAK MISINIZ?

Soylu, şunları kaydetti: "En ufak bir şey varsa eğer açık duruyorsa bu bizim namus meselemizdir. Bu birincisi. Hemen devreye girilmesi lazım. Kıbrıs içinde kim yapmışsa bedelini ödemekle mükelleftir. Türkiye'nin böyle bir hesabı kitabı yokturç"

"Kutlu Adalı ile ilgili bir adım atacak mısınız?" sorusuna Soylu "Ben bugün arkadaşlarıma talimat verdim. Bana dersen ki Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili... Bizim dönemimizde, AK Parti döneminde Hablemitoğlu ki o da FETÖ'nün işi, onun dışında bir faili meçhul var mı?" cevabını verdi.

Faili meçhul cinayetleri çözdüklerini dile getiren Soylu, şu ana kadar 170 bin faili meçhul olayının çözüldüğünü kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, Peker'in Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili iddialarının ardından Muğla'nın Fethiye ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Peker'in arabasında ve kaldığı villada yapılan aramada ruhsatsız tabanca ile iki şarjör ele geçirilmişti.

Sedat Peker, yayınladığı son videoda Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili de çarpıcı iddialarda bulunmuştu: "1996 yılında Kutlu Adalı'nın öldürülmesini anlatacağım. Eskiden Mehmet Ağar, Korkut Eken hep beraberiz. Korkut abinin odası, Ağar'ın odasının yanında. Genciz, vatanseveriz. Genelde iş adamlarını gönderiyorlar bana. Bana dediler ki; Kıbrıs'ta bir adam var, Kıbrıs'ı Yunan'a satmak istiyor. İki tane profesyonel adam ver.

Ben de 'Abi, sana kendi öz kardeşimi vereceğim' dedim. Biletlerden bakabilirler. Korkut Eken, Atilla Peker bu cinayetten ne kadar önce gittiler? Meğer adam bugünlere hazırlanmış, Kıbrıs'ı falan sattığı yok ama bizi kendi insanımıza düşman ettiler.

Bunlar bir şey yapamadan döndüler ama daha sonra Eken'in adamları Adalı'yı öldürmüş. Daha sonra Korkut abiyle karşılaştık. Korkut abi 'O iş halloldu' dedi. Atilla Peker kanser oldu, evde yatıyor. Namuslu adamdır doğruları anlatır. Biladerim korkmaz doğruları anlatır; öldürseydi öldürdü derdim. Zaman aşımına girdi zaten. Meğer adam Denktaş'ın mücadele arkadaşıymış. Karısının mücadelesini hep uzaktan izledim. Bana diyorlar ki; bu zamana kadar neden anlatmadı? Siz her gördüğünüzü anlatıyor musunuz? Hepimiz birbirimizin aynısıyız. Şimdi anlatacağım."

6 Temmuz 1996'da, KKTC'de Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) yayın organı Yeni Düzen gazetesinde köşe yazarlığı yapan Kutlu Adalı, gece saatlerinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. KKTC güvenlik birimlerinin başlattığı soruşturma sonuç vermemiş ve cinayeti kimin işlediği belirlenememişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN