Süleyman Soylu kimleri hedef aldı? İddialara peş peşe cevaplar geldi

Süleyman Soylu kimleri hedef aldı? İddialara peş peşe cevaplar geldi

İçişleri Bakanı Soylu, Sedat Peker'in kendisine yönelik iddialarına cevap vermek için canlı yayına çıktı. 3 saat süren yayında iddiaların çoğu havada kalırken, Soylu'nun açıklamaları sırasında pek çok ismi hedef alması dikkat çekti. Soylu'nun açıklamasında adı geçen isimler daha sonra iddialara cevap verdi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına cevap vermek için canlı yayına çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamaları sırasında pek çok ismi de hedef aldı.

İLK CEVAP PEKER'DEN GELDİ

İçişleri Bakanı Soylu'nun kendisine yönelik iddialara ilk önce Sedat Peker, Twitter'dan cevap verdi. Erhan Tuncel'e ile hayatı boyunca bir araya gelmediğini belirten Soylu, tecavüz iddiasını da yalanladı: "Bahsi geçen tecavüz olayı ile ilgili karakola hiçbir zaman gitmedim. Bana bu komployu kuran organize suçlarla mücadele polisleri FETÖ'den cezaevinde."

"TÜM İDDİALAR YALAN VE İFTİRA"

Soylu, eski Başbakan ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu da hedef aldı. Gelecek Partisi, İçişleri Bakanı Soylu'nun Davutoğlu ile ilgili iddialarına cevap verdi.

Twitter'dan paylaşım yapan Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan "Süleyman Soylu hesap vermek yerine kendini kurtarma, gündemi saptırma derdinde. Sayın Genel Başkanımız hakkındaki tüm iddiaları, yalan ve iftiradır. Aynı kanalda, aynı gazeteciler ile Sn.Davutoğlu’nun yarın akşam cevap hakkını kullanmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"HERKESİ KENDİ GİBİ SANIYOR"

Soylu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında da konuştu. Kaftancıoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun kendisine yönelik sözlerine sert ifadelerle cevap verdi, "Benim adım Canan Kaftancıoğlu, adım Süleyman Soylu değil ki onun gibi terör örgütleriyle iş tutayım. Herkesi kendisi gibi sanıyor alçak" dedi.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN CEVAP

Soylu, Uluslararası Af Örgütü'nün 4,5 yıldır işkence ile ilgili iktidarın "Önüne bir şey koymadığı" söyledi.

Uluslararası Af Örgütü'nün Kampanyalar ve İletişim Direktörü Tarık Beyhan, Soylu'nun açıklamalarına Twitter'dan cevap verdi:

"Sayın Soylu'nun iddiasının aksine işkence, kötü muamele ve zorla kaybetme iddialarımız var. Burada paylaşıyorum" diyerek Türkiye'deki işkence iddialarıyla ilgili bir dizi raporun bulunduğu tweet'ler attı.

"İLİŞKİM VARSA HEMEN İSTİFA EDECEĞİM"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile ilgili de iddialarda bulunan Soylu'ya cevap gecikmedi. Twitter'dan paylaşım yapan Tekin, şunları kaydetti: "İçişleri Bakanlığı makamında oturan @suleymansoylu’ya açık çağrıda bulunuyorum. Sadece Sedat Peker değil herhangi bir suç örgütü yöneticisi ile ilişkim varsa hemen istifa edeceğim. Eğer ispatlayamazsa hemen şimdi @Haberturk canlı yayınında özür dilemek zorundadır.

Sedat Peker, kendisinin bir kere bana selam verdiğini benim de bu selamı aldığımı iddia ediyor. Bu olayı da hatırlamıyorum. Kendisiyle hiçbir bağlantım, ilişkim yoktur. Bu iddiaların tamamı da iftiradır. @HaberturkTV'ye de bağlanıp cevap hakkımı kullanmak istediğimi bildirdim. 2016 yılında akademisyenlerin tehdit edilmesine karşı partimizin hazırladığı bildirgeyi de ben okudum. Bu suç örgütlerine ve tehditlerine karşı her zaman dik durduk, dik duracağız."

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına canlı yayında cevap vermişti.

"Bu olaylar başlayınca, şunu söyleyebilirim bir organize suç şüphelisinin, Türkiye'de herkesin bildiği tanıdığı birisinin bu iddialarının hepsi saçmadır" diyen Soylu, Türkiye'nin vesayet altına sokulmaya çalışıldığını iddia etmişti.

Sedat Peker'in tecavüz olayına karıştığını açıkladı. Soylu, şu iddiaları ileri sürmüştü: "Bu kadar cürümün işinde olan bir kişi tecavüz etmiş bir kıza. Karakola gidiyorlar ve olay kapanıyor. Burada zanlı Peker, belgesi var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN