Son dakika! Ticaret Bakanlığı'ndan Peker'in iddialarına cevap: 1 gram peynir ithal etmedik

Son dakika! Ticaret Bakanlığı'ndan Peker'in iddialarına cevap: 1 gram peynir ithal etmedik

Son dakika haberi... Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sedat Peker'in 'peynir ithalatı' iddialarına cevap verdi: 2020 yılında Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir.

Son dakika haberi... Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sedat Peker'in iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

İddiaları yalanlayan Muş, şunları kaydetti: "Venezuela'dan peynir ithalatına dair basında yer alan bazı sorular var. Kamuoyunu kısa ve net şekilde bilgilendirelim; 2020 yılında Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir. 2021 yılında ise bugüne kadar gerçekleşmiş peynir ithalatı bulunmamaktadır."

Venezuela'dan peynir tenekesi içinde uyuşturucu ticareti yapıldığı iddiaları ortaya atılmış ve konu soru önergesiyle Meclis gündemine de taşınmıştı.

GÜMRÜK MUAFİYETİ DETAYI

2020 yılında Cumhurbaşkanlığı kararı Venezuela'dan bazı gıda ürünleri ile birlikte bin 500 ton peynir ithalatına gümrük muafiyeti getirilmişti.

Fakat resmi kayıtlar kontrol edildiğinde Venezuela'dan herhangi bir peynir ithalatı olmadığı ortaya çıkmıştı.

PEKER'İN VENEZUELA İDDİASI

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker de 7 videosunda kokain trafiğini anlatmıştı. Kokainin Latin Amerika'dan Türkiye’ye sevki sırasında Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım'a ait gemilerin kullanıldığını, Erkam Yıldırım'ın bu nedenle Ocak ve Şubat aylarında iki kez Venezuela’ya gittiğini öne sürmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN