Son dakika! Binali Yıldırım: Gerekli adımları atılacak

Son dakika! Binali Yıldırım: Gerekli adımları atılacak

Son dakika haberi... Binali Yıldırım, Sedat Peker'in oğlu Erkam Yıldırım’a ilişkin iddiaları hakkında yeni bir açıklama yaparak "Gerekli açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli adımları atacağız'' dedi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, 7. videosunda kokain ticaretine dair iddialarını detaylandırarak, güzergahın kurulmasında ve ticaretin içinde AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Ekram Yıldırım’ın olduğunu öne sürdü.

Binali Yıldırım, Peker'in iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada "Gerekli açıklamaları yaptım. Hukuki yollar açık. Biz de gerekli adımları atacağız'' dedi.

Dün de iddialara cevap veren Yıldırım, “Bu kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyoruz. Oğlum Venezuela'ya gitmiştir. Orada bahsedildiği gibi ocakta, şubatta değil geçen sene aralık ayında gitmiştir. Beraberinde Kovid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı bundan ibarettir” demişti.

PEKER NE DEMİŞTİ?

Sedat Peker, 7. videodaki konuşmasında, uyuşturucu trafiğiyle ilgili iddialarını sıralarken “Bu kokainle ilgili anlattılar ya, ben size gerçeğini anlatayım” diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"4 ton 900 kilo kokain yakalandıktan sonra yeni güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Eski başkanımız Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım... O mal yakalandıktan sonra bu senenin başında, şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas (Caracas) Limanı var, Venezuela'nın en büyük limanı, oradan kuru yük gemileri doğrudan Türkiye'ye gelebiliyor, ama konteynır gemileri Dominik üzerinde durma yapıp, o şekilde devam edebiliyor.

Şimdi Dominik üzerinde de yakalanmalar artacak, çünkü yeni güzergah burası. Ben bizim liman çok önemli dedim ya (Yalıkavak marina), herkes oraya gemi giremez dedi. Ben gemi girer mi dedim, kokain Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra 30-35 metrelik uzun yolculuk yapan yatlarla, 500 kilo, 1 ton kokainler o şekilde dağılıyor. Özellikle ama Suriye Lazkiye üzerinden de yapılıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN