Türkiye Sedat Peker'in iddiaları hakkında ne düşünüyor?

Türkiye Sedat Peker'in iddiaları hakkında ne düşünüyor?

İstanbul Ekonomi Araştırma, Sedat Paker’in videolarına ilişkin rapor yayınladı. Sonuçlara göre, toplumun yarıdan fazlası Peker’in videolarını izliyor. Videoları izleyenlerden yüzde 24’lük kesim Peker’in anlattıklarını önemli ve doğru bulurken, bunun yüzde 12’si ise iddiaları inandırıcı bulmadığını ifade ediyor.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Youtube video serisinin yedincisini yayınladı. Peker’in geçmişte yaşanan faili meçhul cinayetler, derin devlet ve günümüzdeki kokain trafiğini anlattığı videolar toplumun önemli bir kesimi tarafından dikkatle takip ediliyor.

İstanbul Ekonomi Araştırma, her bir videosu yaklaşık 5-7 milyon kişi tarafından izlenen Peker'in iddialarını ve toplumun derin devlet algısını halka sordu.

Araştırmanın ilk bölümünde katılımcılara “Sizce derin devlet var mı?” sorusu soruldu. Bu soruya katılımcıların yüzde 57’si “Evet” cevabını verirken, yüzde 23 “Hayır” cevabını verdi. Yaklaşık yüzde 20 oranında katılımcı ise bu soruya “Bilmiyorum” cevabını verdi.

“Sizce derin devlet olmalı mı?” sorusuna ise yüzde 55 “Hayır” cevabını verirken, yüzde 29 “Evet” cevabını verdi.

peker-soru2.jpg

YÜZDE KAÇ PEKER'İN VİDEOLARINI İZLİYOR?

Araştırmanın ikinci bölümünde katılımcılara Peker’in videolarını izleyip izlemedikleri ve Peker’in iddiaları hakkında ne düşündüklerini soruldu.

Sonuçlara göre toplumun yüzde 38’i Peker’in videolarını izlemediğini, ilgilenmediğini veya bu konu hakkında herhangi bir fikri olmadığını belirtti.

YÜZDE KAÇ İDDİALARI DOĞRU BULUYOR?

Videoları izleyenler arasında önemli bir kesim (yüzde 24) Peker’in anlattıklarını önemli ve doğru bulurken, bunun yarısı oranda katılımcı (yüzde 12) videoları izledikleri halde iddiaları inandandırıcı bulmadığını ifade etti.

Katılımcıların yüzde 15’i ise videoları izlediğini ancak iddiaların doğru veya yanlış olduğunu bilemeyeceğimizi belirtti.

Araştırmaya göre, derin devletin varlığına inanan katılımcılar Peker’in iddialarını daha yüksek oranda önemli ve doğru buluyor. Buna karşılık derin devletin olmaması gerektiğini düşünen katılımcılar da diğerlerine göre Peker’in iddialarını daha yüksek oranda önemli ve doğru buluyor.

peker-soru.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN