Ortaktan tam destek

Ortaktan tam destek

Suç örgütü lideri Peker’in iddiaları yargıdan önce siyasetin sınavına dönüştü. Erdoğan 23 gündür sessizliğini korurken suçlamalar yöneltilen İçişleri Bakanı’na Bahçeli’den açık destek geldi. MHP lideri, Soylu’yu kendi sözleriyle savundu. “Tarafsız kalmaya kimsenin hakkı yok” vurgusu yaptı. Gözler Beştepe’ye çevrildi.

Mafya-siyaset-ticaret üçgenindeki iddialar Türkiye’yi sarstı. Konuya ilişkin tek soruşturma, Peker’in kardeşi hakkında başlatıldı. İktidarın suskunluğu dikkat çekerken BBC’ye konuşan hükümet yetkilisi Peker’in evine yapılan baskına ilişkin Soylu’yu yalanladı. İlk destek ise ittifak ortağı Bahçeli’den geldi.

MHP lideri “İçişleri Bakanı yalnız değil” dedi. Bahçeli’nin ardından Perinçek de Soylu’ya sahip çıktı, “Hedef Soylu değil Türkiye” açıklaması yaptı.

AK PARTİLİ İSİMLERE HASSAS ELEŞTİRİLER

Katıldığı yayında sorulara yanıt vermekten kaçınan Soylu, AK Partili isimlere dikkat çeken eleştiriler yöneltti. Muammer Güler’i kastederek “Benden önceki bakanın oğlunun evinden para sayma makinesi çıktı” dedi.

Peker’e koruma verilmesi üzerinden Selami Altınok’u işaret etti. Kendi döneminde koruma kararı üç kez uzatılan Soylu “Ben olsam Peker’e koruma vermezdim” ifadesini kullandı. Sık sık geçmişe atıfda bulunup güncel konulara değinmedi.

manset-26-mayis.jpg

Suç örgütü lideri Peker’in iddiaları karşısında Soylu’ya ilk destek Bahçeli’den geldi. MHP lideri “İçişleri Bakanı’nın yalnız olmadığını özellikle ifade ediyorum” dedi. “Bu meselede tarafsız kalmak, köhne köhne tribünde oturup üç maymunu oynamak Türkiye’ye kastetmek için kullanılan ve kiralanan çevrelere destek vermektir” ifadelerini kullandı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in 2 Mayıs’tan bu yana yayınladığı videolar Türkiye’nin gündeminde. Peker, tanık olduğu dönemdeki kirli ilişki ağına dair iddialarını sürdürürken, kamuoyu beklentisine karşın yargı harekete geçmedi.

Meclis’te komisyon kurulmadı, karşılıklı suçlama ve iddialar sürdü. Peker’in ithamlarına yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önceki gün katıldığı yayındaki açıklamaları iddialara yanıt niteliği taşımadı. Soylu’nun talimatı üzerine Peker’in kardeşi Atilla Peker hakkında 1996’da Kıbrıs’ta öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Güney Amerika’daki uyuşturucu rotasını belirlemekle suçlanan eski Başbakan ve AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım da Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.

Peker, videolarına yenilerini eklerken yargının harekete geçmemesi kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki sessizliği dikkat çekiyor. Erdoğan, dün Külliye’de katıldığı programda İslamofobi’ye dair açıklamalarda bulundu ancak bu konuda bir değerlendirmede bulunmadı.

İktidar kanadından Soylu’ya ilk ve net destek açıklaması MHP lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli, Soylu’nun ifadelerini kullanarak İçişleri Bakanı’na desteğini belirtti, şunları söyledi: “Oyun büyüktür, oyun kirlidir, oyun karanlıktır, çok boyutlu ve çok aktörlüdür. Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı’nın boynuna tasma geçiremeyecek, buna da hiçbir alçağın gücü ve nefesi yetmeyecektir.

Yine hiç kimse TSK’nın onurlu komuta heyetine çamur atamayacaktır. Türkiye’nin gündemi video kayıtlarıyla rehin alınamaz, sosyal medya iftiralarıyla ele geçirilemez. TBMM Başkanlığı görevini üstlenmiş, ilaveten Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı unvanını taşıyan Sayın Binali Yıldırım’ı evladıyla birlikte töhmet altında bırakmak, uyuşturucu ticaretiyle ilişkilendirmek tek kelimeyle müfteriliktir.

Bu meselede tarafsız kalmak, köhne köhne tribünde oturup üç maymunu oynamak Türkiye’ye kastetmek için kullanılan ve kiralanan çevrelere destek vermektir. Buna da vatan ve millet sevgisiyle bezenmiş hiç kimsenin hakkı yoktur.”

Soylu da Bahçeli’ye konuşması nedeniyle teşekkür etti. Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “’Devlet-i ebed müddet’ anlayışının Cumhur İttifakı’nda vücut bulan ruhunu, güçlü iradesiyle bir kez daha ortaya koyan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Türkiye’ye operasyon çekmek isteyenlere karşı bugünkü tarihi hatırlatması için müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

SOYLU’DAN AK PARTİLİLERE HASSAS ELEŞTİRİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk’te katıldığı yayında AK Parti içindeki eski ve yeni isimlere yönelik sözleri dikkat çekti:

Davutoğlu’nun yakın olduğu think tank kuruluşlarından birine Mithat Sancar konuşmacı olarak getirildi. Biz orada bu durumun sonradan nerelere gidebileceğini gördük. Ben o dönem AK Parti’de teşkilat başkanıydım. Arkadaşlarla konuştuk ve ülkenin tehlikeli bir noktaya gittiğine karar verdik. Biz arkadaşlarımızla bir mücadele başlattık Bir MKYK öncesinde benim de öncülük etmemle imzalarlar toplandı.

(2015 Haziran seçimleri sonrası) Bugünkü gibi hatırlıyorum, ilk MKYK toplantısında bugün DEVA Partisi’nin başkanı Ali Babacan o gün şunu söyledi: ‘Hiç bu işlere bakmamalıyız, ekonomiyi ayakta tutmalıyız.’ Dedim ki bizim sorumluluğumuz bugün bu değil, sorumluluğumuz demokrasiyi ayakta tutmak ve hükümeti kimin çabalarına ait kurabileceğimizi gerçekleştirmek.

2017 yılında oğlunun arabasının durdurulup arandığı iddiasının gerçek dışı olduğunu belirten Soylu’nun olayı asılsız olduğunu anlatırken eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’i işaret ederek 17/25 Aralık olayına hatırlatması dikkat çekti.

Soylu, “Başınıza bir iftira gelirse ne yapacaksınız? Oğlumun arabası durdurulmadı. Benden önceki içişleri bakanının oğlunun evinden para sayma makinesi çıktı. Burada çocuklarımızı hadım ettik, aman bir şeye karışmayın, bir şeyin içinde bulunmayın, dikkat edin, işinizi yapın” ifadesini kullandı.

Programın ardından Muammer Güler’le ilgili sözleriyle ilgili tweet atan Soylu, “Dün nasıl ki, önceki İçişleri Bakanımız Sn. Muammer Güler’in oğluyla ilgili yalanla algı siyaseti yapılmaya çalışılıyorsa, bugün de aynı algı siyasetini devam ettirmeye çalışıyorlar. Yalanla üretilmeye çalışılan algı siyasetine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Sedat Peker’e koruma verilmesinin bir kurgu olduğunu ileri süren Soylu, olayla ilgili bir dönem İçişleri Bakanlığı yapan AK Parti Milletvekili olan Selami Altınok ve eski İstanbul Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan’ı suçladı.

Soylu’nun konuşmasında sık sık kendisinin görevini yaptığı ama yargının yetersiz kaldığını söylemesi de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yönelik bir eleştiri olarak değerlendirildi.

“İddialar karşısında istifayı düşünmüyor musunuz?” sorusuna verdiği cevapta “Ben savcılığa başvurdum mu? İki ayrı madde var. İddiaların araştırılmasını istiyorum, doğru mu? İddialarda tek ben miyim? İddialarda tek ben değilsem. Bir sürü insan var.

Hadi Özışık var. Süleyman Özışık var. Birçok isim söyleniyor. Hepsini çağıracaklar, soruşturacaklar. Ben de gideceğim, anlatacağım” cevabını vermesi de dikkat çekti.

‘DAVUTOĞLU’NU SUÇLAMASI UTANÇ VERİCİ’

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Soylu’nun Davutoğlu’nu ‘oda dinleme’ suçlaması hakkında konuştu. Özcan, Soylu‘yu istifaya çağırarak “Foseptik patlamıştır bu iddialar ortadadır. İddialara yanıt vermek yerine Davutoğlu’nu oda dinlemekle suçlamak utanç vericidir. Soylu, Erdoğan’ın bakanı mıdır Bahçeli’nin bakanı mıdır?” ifadesini kullandı.

HDP İLE ANAYASA ÇALIŞMASI GÜNDEME GELMEDİ

KARAR TV’ye konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı, suç örgütlerinin siyasete nasıl dahil olduklarını değerlendirirken Davutoğlu’nun Başbakan olduğu dönemde, bu konuda iktidarı uyardığını dile getirdi: “Sayın Genel Başkanımız, ocaklar ya da platformlarla ilgili, bunları yasaklayan bir genelge yayınladı, teşkilatlara gönderdi.

Genel Başkan o zaman dedi ki; ne olduğu belli olmayan bu yapıları hiçbir zaman partiye sokmayacaksınız” dedi. Yamalı şunları söyledi: “Soylu ‘ben çok çileler çektim’ diyerek sadece AK Parti’nin kuruluşundan bahsetti. Soylu’nun AK Parti’de ömrü fazla olmayacak. HDP ile Anayasa çalışması asla gündeme gelmedi.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN