Erhan Tuncel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Erhan Tuncel kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in gündeme ilişkin yayınladığı videolarda bahsettiği Erhan Tuncel, 2007 yılında gazeteci Hrant Dink'e düzenlenen suikasti organize eden isimlerden biri olarak biliniyor. 2019 yılında Hrant Dink davasında 99 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İşte, Erhan Tuncel'ın hayat hikayesi...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında, "Özel harp dairesi ne zaman kuruldu Türkiye'de? Parasını kim verdi? Bunu kim söyledi? Rahmetli Ecevit, böyleymiş sonra öğrendim dedi. Bugünün işi mi? Erhan Tuncel ile Sedat Peker'i kim bir araya getirdi? Hrant Dink cinayetinin azmettiricilerinden biri olarak görünmüyor mu? Hangi sistem emanet eder?" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'ya sosyal medya üzerinden yanıt veren organize suç örgütü lideri Sedat Peker, "Erhan Tuncel'i hayatımda hiçbir zaman görmedim, tanımıyorum, hiçbir zaman karşılıklı telefon görüşmemiz yok. Hiçbir baz kaydımız yok, aynı anda aynı yerde bulunmadık. Bir tane delil sunsun" dedi.

erhan-tuncel-sozcu-16-9-1563368701-880x495.jpg
Erhan Tuncel

ERHAN TUNCEL'İN HAYATI

Erhan Tuncel aslen Elazığlıdır.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007 günü öldürülmesine ilişkin davada yargılandı. Cinayetin faili Ogün Samast ifadesinde, suikastı Yasin Hayal'in talimatı üzerine işlediğini ifade etti. Yasin Hayal de cinayeti Erhan Tuncel ile birlikte planladığını söyledi. Bu ifade üzerine o dönem Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi olan Erhan Tuncel yakalandı. Bir dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü için muhbirlik yaptığı ortaya çıktı.

Erhan Tuncel 2012 yılında tahliye edildi. Suikastta FETÖ parmağı bulunduğu iddialarının ortaya çıkması üzerine 2013 yılında yeniden tutuklandı. 2014 yılında tahliye olan Erhan Tuncel, 2019 yılında Dink Davası'nda 99 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemede Hrant Dink suikastiyle ilgili son sözü sorulan Erhan Tuncel, "Vatan sağolsun" dedi.

hrant-manset.jpg
Yasin Hayal, Ogün Samast, Erhan Tuncel

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN