Ahmet Türk 'İstanbul'dan aday’ açıklaması

Ahmet Türk 'İstanbul'dan aday’ açıklaması

HEDEP'li Ahmet Türk'ün İBB Başkan Adayı gösterileceği iddiasına yalanlama geldi. Türk'ün danışmanı Enver Ete, İstanbul’la ilgili böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.

Yerel seçime yönelik ittifak tartışmaları sürerken, HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı. Bu karar PM’de değerlendirilecek. Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere kendi adaylarımızla girmek için hazırlıklarımız tamamlandı" dedi.

Doğan'ın bu açıklamasının ardından eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, HEDEP'in İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için eski milletvekili Ahmet Türk'ü aday göstereceğini iddia etti. Yarkadaş, partide adaylık için ismi geçenler arasında Hüda Kaya, Başak Demirtaş ve Pelin Batu'nun da olduğunu da iddia etti.

ETE: AHMET BEY BAŞKA BİR İLDEN ADAY OLABİLİR

Ancak Ahmet Türk’ün danışmanı Enver Ete, TELE1'e yaptığı açıklamada, söz konusu iddiayı yalanladı. Enver Ete, söz konusu iddiaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Gülüyoruz… Asla böyle bir şey yok. Ahmet Bey’in sağlık durumu iyi. Başka bir ilden aday olabilir. Kesinleşen bir şey yok. Aday olursa partinin kararı olur. Ahmet Bey bu kararın dışına çıkmaz. Ama net olarak söylüyorum ki İstanbul’la ilgili böyle bir düşüncesi yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN