AİHM, Wikimedia'nın Türkiye aleyhine açtığı davayı reddetti

AİHM, Wikimedia'nın Türkiye aleyhine açtığı davayı reddetti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Wikimedia Vakfı’nın açtığı davada, daha önce Anayasa Mahkemesi’nin de ihlal kararı vermesini gerekçe göstererek Türkiye aleyhine yapılan başvuruyu kabul edilemez buldu.

AİHM, Wikimedia Vakfı’nın, 2019 yılında yaptığı başvuruyu bugün karara bağladı.

AİHM, Anayasa Mahkemesi’nin, internet ansiklopedisi Wikipedia'nın Türkiye'de erişime kapatılması nedeniyle yapılan bireysel başvuruyla ilgili 2019’da aldığı kararda oy çokluğuyla ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdiğini hatırlatarak, bu gerekçeyle davayı reddetti.

Wikipedia Sitesine erişim, "Türkiye'yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumlar yapıldığı" gerekçesiyle 29 Nisan 2017'de engellenmişti.

Anayasa Mahkemesi’ne yapılan bireysel başvuruda, Wikipedia isimli internet sitesinin tamamına erişimin engellenmesi kararı verilmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği şikayetinde bulunulmuştu.

Türkiye’de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Wikipedia’da bazı bölümlerin çıkartılmasını talep etmiş ve ardından internet ansiklopedisinin bunu yapmamasını gerekçe göstererek siteye girişi tamamen engellemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN