Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı: 'Evlilik kredisi'nin ayrıntıları belli oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş açıkladı: 'Evlilik kredisi'nin ayrıntıları belli oldu

Evlenme planı olan gençlerin merakla beklediği uygulamanın ayrıntıları netleşti. Evlilik kredisiyle ilgili başvuru kriterlerini açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, krediden faydalanmak isteyen çiftlerin 30 yaşından gün almamış olması gerektiğini ve brüt gelirlerinin 2 asgari ücreti geçmemesi gerektiğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni bir girişim olarak Aile ve Gençlik Fonu'nun oluşturulduğunu duyurdu. Bakan Göktaş'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalara göre, fon, gençlerin evlilik hayallerini ve çeşitli projelerini desteklemeyi amaçlıyor.

FON PİLOT BÖLGE OLARAK DEPREM BÖLGESİNDE BAŞLATILACAK

Bakan Göktaş, fonun pilot bölge olarak deprem bölgesinde başlatılacağını ve ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvurabileceğini belirtti. Fon, uluslararası kriterler ışığında oluşturulmuş; ancak deprem bölgesi için şartlar esnetilerek daha ulaşılabilir hale getirilmiş. Bakan Göktaş, programın zamanla tüm Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Aile ve Gençlik Fonu'ndan yararlanmak isteyen gençler için bazı kriterler belirlendi. Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak ve çiftlerin gelir toplamının brüt iki asgari ücreti aşmaması gerekiyor. Ayrıca, başvuranların resmi nikah tarihlerine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olması zorunlu kılınmış.

150 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ

Fondan yararlanacak gençlere, bakanlık tarafından sunulacak evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden faydalanma zorunluluğu getirildi. Ekonomik destek kısmında ise, başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli ve 2 yılı geri ödemesiz olmak üzere 150 bin lira kredi desteği sağlanacak.

Bakan Göktaş, bu fonun Türkiye'nin yer altı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapacağını vurgulayarak, yoğun fizibilite çalışmaları yapıldığını ve uluslararası kriterlerin incelendiğini belirtti. Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular 15 Şubat'tan itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden alınmaya başlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN