Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 'kayıp çocuk ihbarı' paylaşımına suç duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan 'kayıp çocuk ihbarı' paylaşımına suç duyurusu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan sosyal medyada gündeme gelen devlet korumasındaki iki çocuğun kaybolduğu iddiasına dair ilk açıklama geldi. Bakanlık, 'Bu bir kayıp çocuk ihbarıdır' başlıklı paylaşımın gerçeğini yansıtmadığını belirterek paylaşımı yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Gazeteci Bircan Yıldırım'ın sosyal medya üzerinden 'Bu bir kayıp çocuk ihbarıdır' başlıklı paylaşımına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ilk açıklama geldi. Yıldırım paylaşımında, Elmalı Davası mağduru 12 yaşındaki ağabey İ.E.G. ile 10 yaşındaki kız kardeşi G.E.G.'nin Trabzon Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan Hakkari'ye nakilleri sırasında kaybolduğunu iddia etti.

BAKANLIK O İDDİALARI YALANLADI

Bakanlık yaptığı açıklamada, sosyal medyada oldukça ses getiren paylaşımda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını, çocukların halihazırda devlet koruması altında olduğunu ve kayıp olmadıklarını belirtti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Aile üyeleriyle ilgili yapılan klinik değerlendirme sonucunda mahkeme tarafından çocukların koruma altına alınması ve gizlilik kararı verildiğinin kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu karar çocukların üstün yararı göz önünde bulundurularak alınmış, onların psikolojik ve fizyolojik sağlıkları öncelenmiştir. İlgili çocukları korumak için yaptığımız yer değişikliğinin ifşa edilmesi, çocuklarımızın can güvenliğini riske atmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, güvenlik gerekçesiyle haklarında gizlilik kararı bulunan çocuklarımızla ilgili toplumun hassasiyetlerini manipüle eden, Bakanlığımızı yanlış bilgilerle hedef gösteren ve çocuklarımızı araç haline getirerek onlara zarar veren bu paylaşımlara karşı suç duyurusunda bulunuyoruz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN