AK Parti ve MHP itiraz etmişti: CHP'nin kazandığı Kütahya'da tüm geçersiz oylar tekrar sayılacak

AK Parti ve MHP itiraz etmişti: CHP'nin kazandığı Kütahya'da tüm geçersiz oylar tekrar sayılacak

CHP'nin adayı Eyüp Kahveci'nin yüzde 29.69 oy oranıyla kazandığı Kütahya'da MHP ve AK Partinin itirazı İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Kentte 549 sandıktaki tüm geçersiz olaylar bugün saat 14.00'te yeniden sayılacak.

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından sonuçlara partilerden itirazlar devam ediyor. Son olarak Kütahya Belediye Başkanlığı seçiminde MHP, seçimin iptali ve tüm oyların yeniden sayılmasına yönelik talepte bulundu.

AK Parti ise 125 sandıkta geçersiz olayların yeniden sayılmasını istedi. İlçe seçim MHP’yi reddetti. AK Parti’nin 125 sandıkta geçersiz oyların sayımı itirazını kabul etti.

İl Seçim Kurulu, MHP’nin ve AK Parti’nin taleplerini kabul ederek 549 sandıktaki tüm geçersiz oyların sayımına kabul kararını verdi. Sayımın bugün saat 14.00’te başlayacağı belirtildi.

Kütahya’daki seçimlerde CHP adayı Eyüp Kahveci yüzde 29.69 oranla 40 bin 712 oyla birinci, MHP adayı Alim Işık 29,25 oranla 40 bin 110 oy ile ikinci ve AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu da yüzde 27,71 oranla 37 bin 992 oyla üçüncü olmuştu.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN