AK Parti'den Altılı Masa'nın 'Erdoğan'ın adaylığı' çıkışına yanıt: Meclis kararına ihtiyaç yok

AK Parti'den Altılı Masa'nın 'Erdoğan'ın adaylığı' çıkışına yanıt: Meclis kararına ihtiyaç yok

İYİ Parti lideri Akşener'in ev sahipliğinde İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya gelen Altılı Masa liderlerinin on birinci toplantısının sona ermesinin ardından yapılan açıklamada "Erdoğan'ın adaylığı bir kez daha mümkün değildir" çıkışına AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan yanıt geldi. Turan, sosyal medya hesabından "Eğer Sayın Erdoğan 2028'de aday olmak isterse o zaman Meclis kararına ihtiyaç var. Bugün asla" diyerek başkanlık sistemini hatırlattı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sosyal medya hesabından Altılı Masa'nın on birinci toplantısının sona ermesinin ardından yapılan açıklamadaki "Erdoğan'ın adaylığı bir kez daha mümkün değildir" çıkışına yanıt verdi. Turan, "Eğer Sayın Erdoğan 2028'de aday olmak isterse o zaman Meclis kararına ihtiyaç var. Bugün asla" ifadelerini kullandı.

Turan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Altılı Masa'nın 11 ayda 11.toplantısı! Sonuç; yine sıfır! Adayda uzlaşamayınca Sn Erdoğan'ın adaylığı konusunda eski bilinen hukuk dışı iddiaları tekrar etmişler Oysa Erdoğan'ın bşk sisteminde 2.dönem için aday olduğunu, adaylık önünde hiçbir engel olmadığını defalarca anlattık

Eğer Sn Erdoğan 2028'de aday olmak isterse o zaman Meclis kararına ihtiyaç var. Bugün asla. Seçmeniniz sizden aday bekliyor, bayatlamış Sabih Kanadoğlu taktiklerini değil! Bırakın bunları, ihtiyaçsa YSK tartışsın, siz adayınızı çıkarın karşımıza!"

"ERDOĞAN’IN 14 MAYIS’TA YAPILACAK OLAN SEÇİMLERDE BİR KEZ DAHA ADAY OLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Altılı Masa, Erdoğan'ın adaylığına ilişkin olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye, hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla hareket eden bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüte yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN