AK Partili aday Emine Timuçin'den ilginç ekonomi hesabı

Enflasyonun sürekli şekilde artmasıyla her geçen gün alım gücü düşüyor. Ekonomideki gidişat ise krizin giderek tırmandığını gösteriyor. Ancak AK Parti Kayseri milletvekili adayı Emine Timuçin'in açıklamaları 'bu hesapta bir yanlışlık var' dedirtti. Timuçin, ekonominin iyi olduğunu savundu. "20 yıl önceki asgari ücretle bin ekmek alabiliyorken şimdiki asgari ücretle 10 bin tane alabiliyorsunuz, alım gücü çoğaldı" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Emine Timuçin, Türkiye'de ekonomik kriz olmadığını ve alım gücünün arttığını iddia etti. Kayseri'de yayın yapan TV1 kanalına konuk olan Timuçin "Sahada vatandaşlar en çok ekonomiden bahsediyor. Asgari ücrette iyileştirmelerle birlikte bizler bir çaba içerisindeyiz. Bir kriz de yok aslında. Yurt dışından çok haberler geliyordur. Bulgaristan'dan vatandaşlarımız oradan gelip bizden alışveriş yapıyor. Benim yurt dışında çok çevrem var. Orada
bulamayıp, hafta sonu Türkiye sınırlarına geçip alışverişlerini yapıyorlar" diye konuştu.

'RAFLARI BOŞ BULGARLAR ONUN İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR'

Program sunucusu Tuba Çalapverdi'nin "Türk Lirası'nın biraz daha döviz karşısında yenilmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum" sözlerine Emine Timuçin "Türk Lirası'yla alakalı değil, orada raflarda ürün bulamamalarından kaynaklı" karşılığını verdi.

'MARKETLERDEKİ FİYATR ARTIŞI DENGELEME İŞLEMİ'

Çalapverdi'nin "Bir vatandaş olarak 'ekonomik kriz yok' diye düşünemiyorum" ifadelerini kullanması üzerine Timuçin "Şu an içerisinde bulunduğumuz süreçte ekonomik krize girmiş bir Türkiye yok. Ortada alım gücüyle alakalı marketlerdeki sürekli artışlarla ilgili sürekli bir denge kurmaya çalışılan bir sistem var. Biz aslında Türkiye olarak tüketiciler, üreticiler ve satıcılar arasındaki açık sürekli açılıyor" dedi.

'ASLINDA KRİZİ BİRAZ DA BİZ YAPIYORUZ'

"Hükümet olarak bunun üstüne gidip bu açığı kapatmaya çalışıyoruz" diyen Timuçin "Aslında krizi biraz da biz yapıyoruz. Bizim asgari ücretle bundan 20 yıl önce alınan ekmek sayısıyla bugün alınan ekmek sayısını gösteren oranları elimizde var. Yüz ya da bin ekmek alabiliyorsanız şimdiki asgari ücretle onun 10 bin tane alabiliyorsunuz. Alım gücü daha da çoğaldı" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (36)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
36 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir