AK Partili Kurtulmuş: Büyük güçler Türkiye'yi hareketsiz bırakmak için plan yapıyor

AK Partili Kurtulmuş: Büyük güçler Türkiye'yi hareketsiz bırakmak için plan yapıyor

Ankara Kızılcahamam İstişare ve Değerlendirme Kampı’nda, AK Parti İstanbul Mahalle Başkanlarıyla bir araya gelen AK Partili Numan Kurtulmuş, yaşanan ekonomik krizi dış güçlere bağladı. Kurtulmuş, "Evet ekonomide sorunlar var" diyerek, "Büyük güçler, Türkiye’yi kendi alanında hapsetmek için planlarını yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Ankara'da 2 gün sürecek olan kamp programına katıldı. AK Parti Mahalle Başkanlarıyla bir araya gelen Kurtulmuş, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kurtulmuş, Türkiye’nin ekonomide dışa bağımlı bir ülke olarak yoluna devam edemeyeceğini belirterek, “Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, eğer biraz tökezlersek, biraz bu idealimizden vazgeçersek zaten dünyayı bir savaş alanına döndürmüş olan büyük güçler Türkiye’yi hareketsiz bırakmak, Türkiye’yi kendi alanında hapsetmek için zaten planlarını yapıyorlar” dedi.

"SAFLARINIZI SIKLAŞTIRIN"

Kurtulmuş, yaptığı konuşmasında, “Saflarımızı biraz daha sıklaştırmak, biraz daha güçlendirmek, biraz daha ekip çalışması ve takım ruhu ile varsa eksiklerimiz gediklerimiz bunları tamamlayarak, 2023’te de aynen 1994 ruhu gibi yeni bir başlangıcı, yeni bir sayfayı açarak Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçmek için çalışacağız” diye konuştu.

"BÜYÜK GÜÇLER BİZİ HAREKETSİZ BIRAKMAK İÇİN PLAN YAPIYOR"

Türkiye’nin, bulunduğu coğrafyada bağımsız olarak ayakta durmak ve dünyaya örnek olmaktan başka şansının olmadığına vurgu yapan Kurtulmuş, “Yoksa geçmiş dönemlerde olduğu gibi, eğer biraz tökezlersek, biraz bu idealimizden vazgeçersek zaten dünyayı bir savaş alanına döndürmüş olan büyük güçler Türkiye’yi hareketsiz bırakmak, Türkiye’yi kendi alanında hapsetmek için zaten planlarını yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

"KASALARINIZI DOLDURACAKSINIZ"

Türkiye’nin ekonomide dışa bağımlı bir ülke olarak yoluna devam edemeyeceğine dikkati çeken Kurtulmuş, “Sıcak para cenneti olan, geçmiş dönemlerde yaptığımız yanlışlıklar gibi yüksek faizlerle dışarıdan gelen düşük kurlarla Türkiye’ye gelen sıcak para üzerinden maalesef yabancı malların satıldığı bir ülke haline gelemez. Dışarıdan malları alacak, faizleri yüksek bir şekilde vererek içerde bir şekilde paranın olmasını temin edeceksiniz. Bu bir yoldur. Ya da milletçe alın teri ile kol gücüyle, fikir ve zihin gücüyle üretecek, ihraç edecek ve dünya liderleriyle rekabet ederek dünya liderlerinden para kazanacaksınız. Böylece kasalarınızı dolduracaksınız. Türkiye bu istikamette ikinci istikameti tercih etmiştir" diye konuştu.

"EVET EKONOMİDE SORUNLAR VAR"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Evet ekonomide sorunlar var. Ciddi birtakım sıkıntıları vatandaşlarımız çekiyor. Ama en az muhalefetin gördüğü kadara bunları görüyor ve bunların giderilmesi için canla başla gayret sarf ediyoruz. Ancak üreten, çoğaltan, istihdam üreten, ihracat yapan, yatırım yapan bir Türkiye olma istikametinden asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bu yol bağımsızlık yoludur. Eğer kendiniz üretirseniz, eğer kendiniz ihracatınızı yaparsanız, mallarınızı ve ürünlerinizi rekabetçi bir duruma getirirseniz, dünyada etiniz çok olur.”

"İYİ ALLAH KOLAYLIK VERSİN"

Türkiye’nin sorunlarını çözmek için güçlü bir şekilde 2023’te Recep Tayyip Erdoğan’ın tekrar cumhurbaşkanı seçilmesi için büyük gayretle çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Kurtulmuş, “Bizim rahatlığımız, cumhurbaşkanı adayımız belli. Ama karşı tarafa soruyoruz, ‘Kimi aday göstereceksiniz?’ diyoruz. ‘Seçimi ilan edin hemen adayımızı ilan ederiz.’ diyorlar. Peki, ‘Seçimi ne zaman ilan edelim?’ diyoruz. ‘Seçimi yarın ilan edin diyorlar.’ Arkadaş, bugünden yarına nasıl adayını belli edeceksin? Mesele oradaki iç oyunları, iç ayak oyunları, kimin sözü kimin önüne geçecek, kimin adayı kimin adayının önüne geçecek. İyi Allah kolaylık versin” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN