AK Partili Kurtulmuş'tan HÜDA PAR'a ziyaret: Bizim ittifakımız mevsimlik değil

AK Partili Kurtulmuş'tan HÜDA PAR'a ziyaret: Bizim ittifakımız mevsimlik değil

İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı için yaptığı adaylık başvurusunun ardından HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu’nu ziyaret etti. Yapıcıoğlu, "Numan Bey başkanlık için bizden destek talebinde bulundu" ifadelerini kullandı. İttifak vurgusu yapan Yapıcıoğlu 'mevsimlik değil birlikteliğimiz' yorumunda bulundu.

AK Parti ve MHP tarafından TBMM Başkanlığı'na aday gösterilen AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, adaylık başvurusunun ardından HÜDA PAR'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında Kurtulmuş'a AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Abdülhamit Gül, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta ve Bahadır Yenişehirlioğlu eşlik etti. Kurtulmuş ve heyetini HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir ile Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmir karşıladı.

hufdapr.jpg

"CUMHUR İTTİFAKI DÖNEMSEL, MEVSİMSEL BİR İTTİFAK DEĞİLDİR"

TBMM Başkanlığıyla ilgili prosedürü tamamlayıp dilekçeyi verdiklerini belirten Kurtulmuş, "Seçimlere birlikte girdiğimiz Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan HÜDA PAR'a ziyarette bulunduk. Değerli Genel Başkan Zekeriya Bey ve milletvekilli arkadaşları ziyaret ettik. Öncelikle milletvekilliği hayırlı olsun demek isteriz. Grup Başkanımız ve Grup Başkan Vekillerimizle birlikte bu ziyareti gerçekleştirdik. Cumhur İttifakı dönemsel, mevsimsel bir ittifak değildir. Ortak hedefleri ve ortak amaçları olan siyasi kimlikleri ve siyasi parti olarak kendi propagandaları farklı olsa da esas itibarıyla Türkiye'nin geleceğine ilişkin ortak konularda anlaşmış ve bu istikamette yürüyen bir siyasi harekettir. 28. Dönemin, TBMM tarihi bakımından büyük bir öneminin olduğunu bir kere daha altını çizmek isterim. Türkiye Yüzyılı olarak tanımladığımız yani dünyada sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye iradesini kurmak iradesinin ortaya konulduğu bir döneme girdik." dedi.

hudptte.jpg

'HIZLI BİR ŞEKİLDE GİRİŞ YAPACAK'

Milletin, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı yeniden Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçmesinin ardından kabinenin kurulmasıyla işin "Yürütme" kısmının tamamlandığını hatırlatan Kurtulmuş, "Milletin iradesi tecelli etmiş oldu. Öncelikle milletvekillerimizin yemini, ardından da yarın gerçekleştirilecek olan TBMM Başkanlığı seçimiyle birlikte TBMM'de Türkiye Yüzyılının yasama görevini yapmak üzere Türkiye Yüzyılının başında ilk görevi alan Meclis olarak tarihi sorumluluklarını yerine getirecektir. Bu süre içerisinde hep beraber farklı siyasi partilerle birlikte farklı görüşlerimiz olsa bile Türkiye'nin ortak hedeflerinde birleşmeyi becerebilen bir anlayış içerisinde mücadele edeceğiz. Özellikle Cumhur İttifakı'nın bir parçası olarak HÜDA PAR'a hem hayırlı olsun demek hem de Cumhur İttifakı'nın ortaya koyduğu siyasi iradeye destek vermesi bakımından HÜDA PAR'ın da desteklerini talep ettik. İnşallah yarın itibarıyla TBMM yeni döneme hızlı bir şekilde giriş yapacak." ifadelerini kullandı.

'HEDEFLERİMİZE YÜZDE 100 ULAŞTIK'

Görüşmenin ardından konuşan Yapıcıoğlu ise, seçim sürecinde önlerine koydukları hedeflerin tamamının gerçekleşmiş olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Seçim için belirledikleri hedefleri ayrıntılı olarak açıklayan Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Malumunuz olduğu üzere 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti listelerinden girmek suretiyle parlamentoya 4 arkadaşımızı taşıdık. Cumhur İttifakı'nda yer alırken temelde 3 hedefimiz vardı. Birincisi ve en önemlisi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan'ı yeniden başkan seçtirmek, ikincisi parlamentoda aday olarak gösterdiğimiz arkadaşlarımızın hepsini göndermek ve orada memleketin sorunlarına katkıda bulunmak, üçüncü hedefimiz de Cumhur İttifakı'nın parlamentoda çoğunluğu elde etmesiydi. Rabbime şükürler olsun hedeflerimizin tamamı yüzde 100 gerçekleşti. Listelerden 4 arkadaşımız aday olmuştu. 4 arkadaşımızı da parlamentoya göndermeyi başardık. Geçtiğimiz cuma günü yemin ettikten sonra görevimize başladık. Yarın inşallah Parlamento Başkanı'nı da seçmek suretiyle olabildiğince yüksek bir hızla memleketin sorunlarının çözümü için elimizden gelen katkıyı sunacağız."

yamd.jpg

'DESTEK TALEBİNDE BULUNDU'

Ziyaretin sebebini aktaran Yapıcıoğlu, "Numan Bey ve AK Parti grup başkan vekilleri hem hayırlı olsun ziyaretine geldiler hem de yapılacak olan Meclis Başkanlığı seçimleri için destek talebinde bulundular. Bütün işlerimiz aramızda istişare iledir. Mutlaka her işimizi istişare ederiz. Hızlı bir şekilde arkadaşlarımızla istişarede bulunarak inşallah yarın tam kadro Meclis'te bulunup Meclis Başkanlığı seçimlerinde oyumuzu kullanacağız. Şimdiden başkanlık seçimlerinin hem parlamentoya, milletimize ve memleketimize hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. İnşallah en doğru seçimi parlamentomuz yapacaktır. Öyle inanıyorum. İlginiz için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim bizi milletimize hizmetkar kılsın." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN