AK Partili vekil ve bakanlardan deprem bölgesinde tepki çeken açıklamalar

AK Partili vekil ve bakanlardan deprem bölgesinde tepki çeken açıklamalar

Kahramanaraş'taki yıkıcı depremler sonrası Türkiye tek vücut olup yardım için seferber oldu. Muhalefetten birlik ve beraberlik çağrısı geldi. Ancak bazı AK Partililerin bu kritik anda siyaset yapmaya çalışması tepki topladı. Ömer Çelik "Cumhur İttifakı olarak sahadayız” dedi. Bakan Nebati ise sosyal medya paylaşımlarını hedef aldı. Mehmet Metiner de "Adıyaman'ı yeniden onaracak Reis’imiz var" tweetini attı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6'lık yıkıcı depremler sonrası Türkiye tek vücut olup yardım için seferber oldu. Muhalefetten birlik ve beraberlik çağrısı geldi. Ancak bazı bazı AK Partililerin bu kritik anda siyaset yapmaya çalışması tepki topladı. Yapılan açıklamalar ve paylaşımlar “Vatandaş can derdinde onlar siyaset peşinde” tepkisine neden oldu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 7.5 ve 7.7 büyüklüğündeki depremden etkilenen illerden Adana'da basın açıklaması yaptı. "Hastanelerimizde ve diğer yaralılarımızın tedavisi için bütün imkanlarımız ve altyapımız hazır. Devletimiz güçlüdür. Bütün dualarımız, gayretimiz enkaz altındaki vatandaşlarımızın çıkarılması içindir" diyen Çelik, konuşması sırasında AK Parti ve MHP propagandası yaptı.

'CUMHUR İTTİFAKI'NIN TEŞKİLATLARI SAHADA'

Çelik "Cumhur İttifakı olarak hepimiz sahadayız. Hem AK Parti Genel Merkezi hem MHP Genel Merkezi milletvekillerimizi, MKYK üyelerimizi bölgelere gönderdik. Hepimiz bu çalışmalarda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Cumhur İttifakı'nın teşkilatları sahadadır, bütün arkadaşlarımız istenildiği taktirde yardımcı olacak şekilde çalışmalara yardımcı olmaya çalışıyorlar. Hepimiz belli illere dağıldık, her ilde bakanlarımız var. Cumhur İttifakı'ndan genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, MKYK üyeleri, teşkilatlarımız var" dedi.

'SIKINTI SOSYAL MEDYADA YAYILAN HABERLER'

Şanlıurfa'da incelemelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “Burada sıkıntı sosyal medyada yayılan yanlış haberler. Bunun ciddiye alınmaması, sadece AFAD’dan yapılan açıklamalar her türlü bilgilendirmeyi dikkate almaları hususunda özellikle vatandaşlarımızdan yardım diliyoruz” dedi.

Urfa'da her şeyin kontrol altında olduğunu savunan Nebati “Şu anda binalarda maalesef kaybettiğimiz şehitlerimiz var, onları çıkarttık. Yararılar çıktı, hastanede tedavileri sürüyor. Bir çoğu depremde binalarda değil depremden kaçarken yaralanarak evlerine dönenler. Şu anda yoğunluk yok, hastanelerimiz hazır. Belediyemiz çorba ekmek konusunda gerekli adımları atıyor. Teyakkuz halindeyiz” ifadesini kullandı.

'ADIYAMAN'I YENİDEN ONARACAK REİS’İMİZ VAR'

Eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner'in Tweet de tepki çekti. Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında "Ölenleri geri getiremeyiz. Üzüntümüz sonsuz. Lakin Adıyaman’ımızı yeniden onaracak Reis’imiz var" paylaşımı yapan Metiner, gelen tepkilerin ardından tweet'ini sildi.

Metiner tepki çeken paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı: "Adıyaman yalnız değil. Adıyaman’ın arkasında Reis var. Adıyaman Reis’in sevdalı olduğu bir şehirdir. Ölenleri geri getiremeyiz. Üzüntümüz sonsuz. Lakin Adıyaman’ımızı yeniden onaracak Reis’imiz var bizim teyzeminoğlu…"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN