Nebi Hatipoğlu'ndan seçim vaadi: Tüm basın mensuplarımıza bir asgari ücret de biz vereceğiz

AK Parti'nin Eskişehir büyükşehir belediye başkan adayı Nebi Hatipoğlu, 'Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla Eskişehir'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hatipoğlu konuşmasında seçim vaadini açıklayarak basın mensuplarına ekonomik destek sağlayacağını söyledi. Hatipoğlu vereceği desteği, "O dönem için asgari ücret ne ise belediye imkanlarından, şirketlerinden tüm basın mensuplarımıza bir asgari ücret de belediye olarak biz vereceğiz" ifadeleriyle açıkladı.

AK Parti'nin Eskişehir büyükşehir belediye başkan adayı Nebi Hatipoğlu, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla Eskişehir'de çalışan basın mensupları için bir yemek organizasyonu düzenledi. Burada konuşma yapan Hatipoğlu gazetecilere seslenerek seçim vaatlerini açıkladı.

8462189.jpg

'HİÇBİR YALAN HABERİ YEREL GAZETELERİMİZDE GÖRMEDİK'

Siyasete girdikten sonra ana basında birçok karalama kampanyalarıyla karşılaştığını belirten Hatipoğlu, "Tabii ben her zaman olduğu gibi tüm eleştirilere açığım ama yalan haberlerin hiçbirine açık değilim. Bunları ana akım medyada gördük ama hiçbir yalan haberi yerel gazetelerimizde görmedik. O yüzden yerel basınımızı bir kez daha kendilerinin duruşlarından dolayı, ilkeli haberciliklerinden dolayı burada hepinize teşekkür ediyorum ve hepinizden razı olduğumu söylüyorum." ifadelerini kullandı.

'KAZANIRSAM YEREL BASINA BÜYÜK DESTEK VERECEĞİM'

31 Mart yerel seçimlerini kazandığı takdirde yerel basına bazı destekleri olacağını belirten Hatipoğlu şöyle devam etti:

"Ben de ucundan kıyısında sizler gibi bir süre basınla ilgilendim. Yeğenim vasıtasıyla bir gazete sahibiydim, bir kısım medyayla uğraştık ancak gördüğüm kadarıyla medyada çalışan emekçi kardeşlerimizin gelirleri o kadar düşük ki ben bunu kendim görmesem inanmam. Kendi gazetemdeki arkadaşlarımız benim başka şirketlerimdeki arkadaşlarımın pozisyonlarına, gelirlerine baktığımda gazetelerdeki, basın mensuplarımızın internet haberi yapan haber ajanslarının televizyonlarda çalışan arkadaşlarımızın organize sanayide çalışan bir fabrika işçisi kadar maaşlar aldığını gördüm. Gelirlerin çok düşük olduğunu gördüm. Tabii bu Eskişehirimizin yerel basınının en büyük sorunudur çünkü basının özgür olabilmesi basının irade koyabilmesi için ekonomik özgürlüğünün de olması çok önemlidir.

Bizim Eskişehir’deki basınımız her türlü koşula rağmen yine yalan haber yapmıyor. Doğru haberle, ilkeli haberle yoluna devam ediyor. Ancak AK Parti Belediyeciliğinde eğer Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olursam yerel basına büyük bir destek vereceğim. Basını desteklemek, Eskişehir’i desteklemektir. Basının güçlü olması, basının özgür olması, basının kendine güvenmesi Eskişehir’i de, belediyemize de çok fayda olacaktır."

'BİR ASGARİ ÜCRET DE BELEDİYE OLARAK BİZ VERECEĞİZ'

Hatipoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Desteği de şöyle açıklıyoruz, biz belediyemizde oluşturduğumuz bazı komisyonlarla belediyemizin ve Eskişehirimizin lehine yapılacak çalışmalarda basında çalışan arkadaşlarımızı da değerlendirmeyi düşünüyoruz. O dönem için asgari ücret ne ise tüm basın mensuplarımıza belediye imkanlarından, şirketlerinden tüm basın mensuplarımıza bir asgari ücret de belediye olarak biz vereceğiz."

EGC: RÜŞVET OLARAK DEĞERLENDİRİYOR VE KINIYORUZ

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti (EGC) yönetim kurulu Hatipoğlu'nun seçim vaadine tepki gösterdi.

EGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Bir belediye başkan adayının basın kuruluşlarına destek vermek istemesi gayet normal, ancak çalışanlara rüşvet gibi vaat doğru değildir. Bir de bir süre gazete sahipliği yapan Hatipoğlu'nun bu vaadi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde söylemesi gazetecileri incitmiştir. Hatipoğlu’nun bu vaadini bir rüşvet olarak değerlendiriyor ve kınıyoruz." denildi.

HATİPOĞLU'NDAN TEPKİ: AHKAM KESENLER BUYURSUN İNCİNSİN

EGC'nin açıklaması sonrası sosyal medya platform X hesabından açıklama yapan Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla medya mensuplarına verdiğimiz yemekte, gazeteci dostlarıma yönetimi devraldığımızda destek sözü verdim.

Neden mi? Çünkü 4. Kuvvet medya şehrimizde doğru işlemezse şeffaf bir belediyecilik anlayışı yerleştiremeyeceğimize inanıyorum.

Adına yerel medya dediğimiz yapı ne kadar kuvvetli olursa, bir şehir o kadar iyi ve katılımcı yönetilir. Bu nedenle de gazeteci dostlarımıza yerel basın mensuplarına destek sözü verdim. Hem de hiçbir siyasi ya da başka bir ayrım yapmadan. Bunu da hem şehrim için, hem de zor şartlarda halkın haber alma özgürlüğü için karda, kışta, en zorlu koşullarda ter döken basın emekçileri için yapacağım.

Peki mevcut yönetimin kadrolu destekçilerinden Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti basın emekçilerine destek sözüm için ne demiş? Çok incinmişler. Arkadaşlar duyan duymayan kalmasın!

Eskişehir’de kimseye bir faydası olmayan yönetim anlayışı sona yaklaşmıştır.

Ben basın emekçileri dahil, bu şehri oluşturan hiçbir meslek grubunu yalnız bırakmayacağım. Tüm hemşehrilerimin dertleri ile dertlenecek, her bir meslek grubuna katkı sağlayacağım. Emeklisi, öğrencisi, işçisi, çiftçisi, kadını, erkeği herkesin hayatına pozitif anlamda dokunacağım.

Kendinden başka kimseyi düşünmeyen, bu hayatta bir kişiye faydası dokunmamış, sıcak koltuğundan ahkam kesenler de buyursun incinsin."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN