AK Parti’nin İstanbul adayı anketleri ortaya çıktı! Yüzde 45,4 oyla o aday birinci çıktı: Bakın oyları kim topladı

AK Parti’nin İstanbul adayı anketleri ortaya çıktı! Yüzde 45,4 oyla o aday birinci çıktı: Bakın oyları kim topladı

2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerden önce anket çalışmaları da hızlandı. Piar Araştırma tarafından hazırlanan ve katılımcılara sorulan “AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kim olmalı?” sorusuna verilen yanıtlar ise adayın kim olacağıyla ilgili sinyalleri şimdiden verdi. İşte, anket sonuçlarına göre birinci çıkan o isim…

2024 yerel seçimlerinden önce adayları belirlemek için yapılan anketler artarken, Piar Araştırma da seçim süreciyle ilgili yeni bir anket düzenledi. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayına yönelik yapılan anketin sonucu ise oldukça dikkat çekici…

YERLİKAYA YÜZDE 45,4 İLE BİRİNCİ OLDU

Yapılan ankette en fazla oy alarak yüzde 45,4’le birinci olan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu. Yerlikaya’yı yüzde 41,7 ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca takip ederken; üçüncü sıraya önceki dönemde Fatih Belediye Başkanı olan Mustafa Demir yüzde 40.2 ile yerleşti.

AK Parti’nin İstanbul’a aday göstereceği iddia edilen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve İstanbul Milletvekili Murat Kurum ise anketten yüzde 37,6 oy alarak dördüncü oldu.

ak-partinin-istanbul-adayi-kim-olacak-1.jpg

SOYLU SON SIRADA

Kurum’un ardından yüzde 35,5 oyla Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu gelirken, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu anketin sonuncu ismi oldu.

“OY VERMEM” DİYENLER YÜZDE 50’DEN FAZLA

Soylu’ya “Oy veririm” diyenler yüzde 22,7’lik bir oranı oluştururken, “Oy vermem” diyenlerin oranı ise yüzde 58,4 olarak kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN