Akar: Depremde 100 arkadaşımızı kaybettik

Akar: Depremde 100 arkadaşımızı kaybettik

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay'da yaptığı açıklamada 100 TSK mensubunun depremde yaşamını yitirdiğini söyledi. Ayrıca Akar, bir üsteğmen ve bir astsubaya da halen ulaşılamadığını ve arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Türkiye'yi sarsan büyük depremler resmi verilere göre 42 binden fazla vatandaşın yaşamını yitirmesine neden oldu. 10 ilde yıkıma neden olan depreme ilişkin Hatay'da Serinyol ilçesindeki 8. Komando Tugay Komutanlığı’nda Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Toplam 100 arkadaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendim" dedi.

Akar açıklamasının devamında şu bilgilere yer verdi:

"66 arkadaşımız yaralı. Çoğu taburcu oldu. Bir üsteğmen ve bir astsubayımıza halen ulaşılamadı. DNA testleri dahil, akrabaları ile görüşmeler dahil iki silah arkadaşımıza ulaşmanın gayreti içindeyiz. Acılarımız karıştı. Bir taraftan silah arkadaşlarımızın durumları ile ilgilenirken bize düşen görevler de var. Acılarını bırakıp ailesinden kayıp olanlar dahil arama kurtarma faaliyetlerinde vatandaşlara yardımcı olmak için katkıda bulundular.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN